Hoppa till huvudinnehållet

Nu rullar årets cykelbio igång

Publicerad:
En av de som är med och arrangerar cykelbion är Kerstin Fredriksson. Här vid förra årets cykelbio i Ödeborg.
En av de som är med och arrangerar cykelbion är Kerstin Fredriksson. Här vid förra årets cykelbio i Ödeborg. Foto: Johan Lindahl

På lördag är dags för cykelbio i Ödeborgs Folkets Park. Då har man möjlighet att se två olika filmer, en för barn och en för vuxna. Det är tredje året den rullande bioturnén stannar till i Ödeborg för att sedan ta sig vidare till andra platser.

Idén med cykelbio väcktes under pandemin då man inte kunde samlas lika många som tidigare vid olika evenemang. Det hela var tänkt som en turné där bioutrustningen förflyttas mellan olika städer och orter för att arrangera utomhusbio. Detta med en cykels avstånd mellan sällskapen för att kunna hålla distans.

Succékoncept

Konceptet blev en succé och nu arrangeras cykelbion för tredje året i rad med premiär till helgen. När bioturnén på lördag besöker Ödeborgs Folkets Park visas först barnfilmen Lill-Zlatan och morbror raring, följt av filmen Utvandrarna.

Totalt rullar cykelbion till 13 olika platser i 11 kommuner.

Bakom turnén står Västra Folkets Hus- och Parkregionen, samt ABF Västra Götaland. Lokal arrangör är Stigens Folkets Hus och lokala ABF-föreningar.

Artikeltaggar

ABFBioNöje/KulturÖdeborg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.