Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsbo fick fängelse för knivskärning av närstående

Publicerad:
Åmålsbon dömdes vid Vänersborgs tingsrätt till tio månaders fängelse, för att bland annat ha knivskurit en närstående.
Åmålsbon dömdes vid Vänersborgs tingsrätt till tio månaders fängelse, för att bland annat ha knivskurit en närstående. Foto: Johan Nilsson/TT

En 30-årig Åmålsbo dömdes till tio månaders fängelse för att ha skurit en närstående i ryggen med en kniv. Han döms också för stöld och stöldförsök efter inbrott på Åmålsrestauranger.

30-åringen nekade till grov misshandel mot kvinnan, men erkänt att det var han som orsakade henne sårskadan. Men att detta skett utan uppsåt.

Det var efter ett gräl som 30-åringen följde efter kvinnan och på väg in på toaletten skar han henne med en brytbladskniv.

Ville skrämmas

Han menar att han tog med sig kniven för att skrämma henne och att han sen inte riktigt vet vad som hände. Enligt båda de närvarandes uppgifter var mannen påverkad av alkohol och narkotika vid tillfället.

Åklagaren åtalade för grov misshandel, men tingsrätten anser att 30-åringen ska dömas för misshandel av normalgraden eftersom händelseförloppet vad snabbt och knivskärningen endast gav en ytlig sårskada.

Stal sprit

30-åringen döms också för att ha gjort inbrott på Strandcaféet i Åmål natten mellan den 17 och 18 maj 2019 och där stulit sprit och en mindre summa kontanter.

Här hade Åmåls kommun yrkat skadestånd på 5000 kronor för en skadad dörr, men eftersom kommunen inte tillräckligt tydligt har redovisat vilka utlägg man haft för reparation av dörren, utgick inget skadestånd.

I domen ingår också ett inbrottsförsök på restaurang på Kupén i Åmål, samma natt som inbrottet på Strandcaféet. Men där lyckades han bara krossa ytterrutorna på fönstren och tog sig inte in.

30-åringen säger sig inte minnas några av dessa händelser.

Hade skyddstillsyn

I december 2020 dömdes 30-åringen för misshandel, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och ringa narkotikabrott till skyddstillsyn. Tingsrätten konstaterar att mannen återfallit i likartad brottslighet under pågående skyddstillsyn.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljus

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.