Hoppa till huvudinnehållet

Lärare åtalas för misshandel av sina barn

Publicerad:
Tvåbarnspappan och läraren står åtalad vid Vänersborgs tingsrätt.
Tvåbarnspappan och läraren står åtalad vid Vänersborgs tingsrätt. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En tvåbarnspappa och lärare i 40-årsåldern från Dalsland åtalas av Vänersborgs tingsrätt för att ha misshandlat sina barn vid två tillfällen. Dessutom åtalas han för barnfridsbrott då det ena barnet ska ha sett misshandeln av sin bror.

I det första fallet, i augusti förra året, ska pappan ha tagit ett hårt grepp i den ena sonens nacke så ett rött märke uppstod. Händelsen inträffade i pappans bil då sönerna bråkade i baksätet. När de inte slutade bråka trots flera tillsägelser ska pappan ha stannat bilen och tagit ett hårt nackgrepp så smärta uppstod.

Slängde ett skohorn

Den andra misshandeln ska ha skett i början av december förra året. Pappan ska vid ett tillfälle blivit så arg att han slängde ett skohorn mot barnen. Det träffade det yngsta barnet och orsakade smärta. Pojkarna berättade för sin mamma om händelsen efteråt och den träffade pojken hade då ett rött märke och ett blåmärke på armen.

Börjat få utbrott

Socialstyrelsen gjorde en anmälan till Polismyndigheten Region Väst i januari i år. I förhör berättar mamman att den åtalade mannen har häftigt humör och kort stubin. Han ska ha börjat få utbrott när den minste pojken var ett år, sagt kränkande saker till både henne och barnen och för två åren sedan ska han ha kastat en stol mot dem, men den träffade inte.

Förutom förhör med de inblandade finns bevis i form anteckningar från Socialstyrelsen, foto på den ena pojkens nackskada och skärmdumpar av konversation mellan föräldrarna. Den misstänkte förnekar brott och hävdar att han inte haft för avsikt att skada barnen.

Artikeltaggar

BarnBrott & blåljusDalslandMisshandel

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.