Hon springer in pengar till ungdomsverksamheten: ”Känns jätteroligt”

Publicerad:
Långedsbon Åsa Lundqvist ersätter Baldersnäsjoggen med ett eget arrangemang. Hon springer samma bana och samlar in pengar till DLIK. Foto: Collage

När Åsa Lundqvist läste att Baldersnäsjoggen ställs in bestämde hon sig för att springa sträckan ändå – och samtidigt samla in pengar till arrangören Dals Långeds IK:s ungdomsverksamhet.

– Självklart ska de inte äventyra den, säger hon.

Långedsbon Åsa Lundqvist har det senaste året fattat tycke för löpning och är inne på dag 275 på sin ”run streak”.

Tanken var att hon skulle ha sprungit Baldersnäsjoggen nästa helg, men när hon såg att arrangörsklubben DLIK tvingades ställa in på grund av få anmälda, bestämde hon sig för att försöka hjälpa till.

– Jag läste att man var tvungen att ställa in för att inte äventyra ungdomsverksamheten, och det låter jätteklokt. Det klart man inte ska göra det, säger hon.

”Känns jätteroligt”

Istället springer hon och den som vill följa med, samma sträcka och samlar samtidigt in 25 kronor per sprungen kilometer till DLIK:s ungdomsverksamhet.

– Det känns jätteroligt. Jag kommer att springa oavsett om jag blir ensam men det hoppas jag inte. Förhoppningsvis tycker fler att det är en kul grej, säger Åsa Lundqvist.

Nästa lördag springer hon två varv runt den sex kilometer långa banan. Den som väljer att slå följe kan välja ett eller två varv och att skänka pengar är också valfritt.

– Jag har ingen möjlighet att snitsla banan, men jag vet på ett ungefär hur bansträckningen går. Jag sprang en gång för jättelängesen när jag var barn.

Artikeltaggar

BaldersnäsjoggenDals LångedDals Långeds IKSport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare