Hoppa till huvudinnehållet

Olikas Konståkning är tillbaka

Publicerad:
Konstverk av Lisbeth Falk som öppnar sin ateljé i Furnäs, Bengtsfors, under årets Konståkning.och Monjia Mania Sonnius som deltar i Galleri Olikas Konståkning.
Konstverk av Lisbeth Falk som öppnar sin ateljé i Furnäs, Bengtsfors, under årets Konståkning.och Monjia Mania Sonnius som deltar i Galleri Olikas Konståkning. Foto: Privat

Till helgen är det dags för Galleri Olikas Konståkning då konstnärer öppnar sina ateljér. Det blir även en samlingsutställning på Baldersnäs.

Närmare 20 lokala konstnärer kommer att delta och visa upp sina verk. Kring Bengtsfors är det Lisbeth Falk som har öppet sin ateljé i Furnäs, Inga-Lill Steffner i Ärtemark och Allis Lysne i Sidan Södra. I Dals Långed har Anna-Carin Hagevåg öppet och i Rölanda Vivi Pettersson. Inger Stranding och Eva Olsson håller sina ateljéer i Håverud respektive Åmål öppna för allmänheten. Alla övriga ställer ut i Stallet på Baldersnäs.

Deltagarna jobbar med många olika tekniker och stilar och på konståkningen kommer man kunna se målningar i både olja och akvarell, textila arbeten och fotografier.

Konståkningen pågår både lördag och söndag.

Monjia Mania Sonnius medverkar i samlingsutställningen i Stallet på Baldersnäs med sina verk.
Monjia Mania Sonnius medverkar i samlingsutställningen i Stallet på Baldersnäs med sina verk. Foto: Privat

Artikeltaggar

Allis LysneAnna-Carin HagevågBaldersnäsBengtsforsDals LångedGalleri OlikaLisbeth FalkNöje/KulturRölanda

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.