Hoppa till huvudinnehållet

Teknisk bevisning stärker brottsmisstanke mot yngling

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Brottsmisstanken har stärkts mot den tonåring som är misstänkt för bland annat grov våldtäkt på en äldre kvinna i Ed.
Brottsmisstanken har stärkts mot den tonåring som är misstänkt för bland annat grov våldtäkt på en äldre kvinna i Ed. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Enligt chefsåklagaren John Nilsson har brottsmisstanken mot den tonårspojke som är misstänkt för bland annat grov våldtäkt av en äldre kvinna i Ed stärkts. Polisarbetet fortsätter och åtal ska väckas senast i början av september.

– Jag talade med polisen i slutet av förra veckan och utredningen fortsätter i ett bra tempo. Det finns säkrad teknisk bevisning som innebär att misstanken mot tonåringen har stärkts ytterligare, säger John Nilsson.

Det var i mitten av juli som en kvinna i 80-årsåldern blev överfallen och våldtagen i sitt hem i Ed.

Läs också

Den nu misstänkte pojken blev gripen och anhållen dagen efter händelsen, och senare även häktad. På grund av sin låga ålder blev tonåringen snart förflyttad till en låst institution – ett så kallat Sis-hem.

Han är misstänkt för grov våldtäkt mot kvinnan i 80-årsåldern och sexuellt ofredande mot en annan äldre kvinna.

Till GT säger tonåringens advokat att han fortsatt nekar till brott.

Åtalas ska väckas senast i början av september.

Artikeltaggar

Brott & blåljusEdSexuellt ofredandeSIS

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.