Hoppa till huvudinnehållet

Teknisk bevisning stärker brottsmisstanke mot yngling

Publicerad:
Brottsmisstanken har stärkts mot den tonåring som är misstänkt för bland annat grov våldtäkt på en äldre kvinna i Ed.
Brottsmisstanken har stärkts mot den tonåring som är misstänkt för bland annat grov våldtäkt på en äldre kvinna i Ed. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Enligt chefsåklagaren John Nilsson har brottsmisstanken mot den tonårspojke som är misstänkt för bland annat grov våldtäkt av en äldre kvinna i Ed stärkts. Polisarbetet fortsätter och åtal ska väckas senast i början av september.

– Jag talade med polisen i slutet av förra veckan och utredningen fortsätter i ett bra tempo. Det finns säkrad teknisk bevisning som innebär att misstanken mot tonåringen har stärkts ytterligare, säger John Nilsson.

Det var i mitten av juli som en kvinna i 80-årsåldern blev överfallen och våldtagen i sitt hem i Ed.

Tonåring häktad misstänkt för grov våldtäkt på äldre kvinnaKommunpolisen om överfallet: ”Ytterst ovanligt”Tonåring anhållen misstänkt för våldtäkt av äldre kvinnaÄldre kvinna uppges ha blivit våldtagen i hemmet

Den nu misstänkte pojken blev gripen och anhållen dagen efter händelsen, och senare även häktad. På grund av sin låga ålder blev tonåringen snart förflyttad till en låst institution – ett så kallat Sis-hem.

Han är misstänkt för grov våldtäkt mot kvinnan i 80-årsåldern och sexuellt ofredande mot en annan äldre kvinna.

Till GT säger tonåringens advokat att han fortsatt nekar till brott.

Åtalas ska väckas senast i början av september.

Artikeltaggar

Brott & blåljusEdGrov våldtäktSexuellt ofredandeSIS

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.