Hoppa till huvudinnehållet

Högsätertränaren nöjd – trots tremålsförlust: “Killarna gjorde en toppeninsats”

Publicerad:
Högsäter-Viken 1-4. Fyra gånger fick Viken måljubla, här efter Andreas Jonssons (tvåa från höger) 2–1-mål.
Högsäter-Viken 1-4. Fyra gånger fick Viken måljubla, här efter Andreas Jonssons (tvåa från höger) 2–1-mål. Foto: Pontus Nordwall

Högsäter saknade flera ordinarie spelare men hade ledningen i paus med 1–0 hemma mot serieledande IF Viken. Gästerna var dock starkast till slut och vann rättvist med 4–1.

– Jag är inte nöjd med resultatet men absolut prestationen där vi höll oss till vår matchplan och killarna gjorde en toppeninsats, säger HGF-tränaren Angelo Vega.

Viken satte tidigt hög press och Högsäterförsvaret fick slå ifrån sig men gjorde det bra. Gästerna från Åmål hade mycket boll efter 28 minuters spel hade de ett bra skott där Henrik Albinsson fick sträcka ut rejält. Bollen gick precis utanför mål men kanske hade Albinsson nått bollen om den gått innanför målstolparna. Precis innan domaren blåste av den första halvleken fick Högsäter med sig 1–0 då en Vikenspelare oturligt stötte bollen i eget mål.

Viken hade mycket boll men sprang en del offside kom inte till så många målchanser. Högsäter försvarade sig bra och det var många gånger mittbacken Daniel Blom rensade bort bollen.

Högsäter-Viken 1-4. Daniel Blom fick spela mittback i Högsäter och rensade bort många bollar i den första halvleken när Viken pressade på.
Högsäter-Viken 1-4. Daniel Blom fick spela mittback i Högsäter och rensade bort många bollar i den första halvleken när Viken pressade på. Foto: Pontus Nordwall

Tungt mål

Det var tung inledning för Högsäter direkt i den andra halvleken. Man hade kontroll på bollen men strulade till det och Viken fick en straff som Fredrik Nordström satte till 1–1. Viken kunde även ta ledningen med 2–1 då 25 minuter återstod att spela. Kort därefter fick vi se ett fint avslut från Tobias Andersson men Vikens målvakt Christoffer Härd stod för en mycket fin räddning.

Efter 75 minuters spel var det en rörig situation i Högsäters straffområde. Först blåstes det inte mål men efter att ha pratat med den assisterande domaren så valde domaren att blåsa för mål och matchen kändes avgjord. Gästerna gjorde även 4–1 innan matchen var slut.

Högsäter-Viken 1-4. Högsäters Jonas Hansson med bollen,  Vikens Filip Blixt försöker ta bollen.
Högsäter-Viken 1-4. Högsäters Jonas Hansson med bollen, Vikens Filip Blixt försöker ta bollen. Foto: Pontus Nordwall

Högsäter försvarade sig bra men det är tungt när man som i första halvlek ofta bara får slå ifrån sig. Att laget saknade flera ordinarie spelare och bara hade två avbytare på bänken gjorde det svårt att ändra så mycket men de som var där gjorde det bra med tanke på förutsättningarna. Viken rullade bollen bra och vann rättvist. Mycket spel gick via Simon Schullström Jansson men sett till bollinnehavet borde man kanske skapat mer.

– Vi hade många unga spelare som fick chansen men de fick bra stöd av de rutinerade spelarna i laget. Lite onödigt att vi drog på oss straffen direkt i andra för hade vi hållit undan lite till kunde det ha sett annorlunda ut, säger Högsätertränaren Angelo Vega.

I tabellen ligger Högsäter sjua medan IF Viken fortsatt leder tabellen tre poäng före IFK Uddevalla.

Matchfakta

Högsäters GF – IF Viken 1–4 (1–0)

Division 4 Bohuslän/Dalsland

Målen: 1–0 Självmål (44), 1–1 Fredrik Nordström (45), 1–2 Andreas Jonsson (65), 1–3 Jacob Ljung (75), 1–4 Emil Eldh (85)

Varningar, Högsäter: Jonas Hansson, Viken, Fredrik Nordström

Publik: 164

Artikeltaggar

Christoffer HärdDivision 4 Bohuslän/DalslandFotbollFredrik NordströmHenrik AlbinssonHögsäterHögsäters GFIF Viken

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.