INSÄNDARE: Fundering hur Bengtsfors kommun tänker?

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
Lönerna för personal som jobbat länge inom äldreomsorgen i Bengtsfors är alldeles för låga, menar en undersköterska.
Foto: Fotograf/Fredrik Sandin Carlson

Jag jobbar inom äldreomsorgen har jobbat i 25 år är utbildad undersköterska, min månadslön är runt 26 800. En annan personal har jobbat på samma ställe snart 40 år även hon är utbildad som ligger under 29 000/mån . Nu är det så att det har anställts vårdbiträde som inte alls har jobbat länge inom vården och som det inte har fungerat på andra ställen den har varit på, denna vårdbiträde har fått i månadslön 28 000/mån, en annan nyanställd som tog studenten i år får 27 000/mån.

Jag kan inte fatta hur man som arbetsgivare kan göra sån fruktansvärd skillnad på sina nyanställda och dom som har jobbat så fruktansvärt många år för dom samt vi ställer upp i vått och torrt. Tar inte semester pga att det inte finns personal/vikarier, jobbar hela dagar går in på dom futtiga lediga dagar man har och jobbar för det inte finns personal.

Så får man detta slängt i sitt ansikte.

Är vi inte värda nått?

Jag är så fruktansvärt besviken och ledsen på denna jäkla orättvisa behandling som ni Bengtsfors kommun gör mot oss.

Funderar på eventuellt att det är bättre och säga upp sig och börja i någon annan kommun. Ni värnar om att alla som jobbar inom vård och omsorg ska ha utbildning, ge dom bättre löner då och inte bra löner till dom som är outbildade vårdbiträden.

Jag vet flera stycken som har eller ska säga upp sig pga dessa fruktansvärt dåliga löner som vi har.

Hur skulle det gå om vi skulle säga upp oss och det behöver anställas ny personal när det inte är snart någon som vill jobba inom vården i Bengtsfors?

Hoppas ni politiker och andra berörda tar er tid och funderar på detta samt ge en förklaring till oss som har jobbat så många år för er.

Vi klagar inte när vi ska jobba alla dagar i veckan, alla stor helger för vi vet att jobbar man i vården så jobbar man alla 365 dagar. Vi älskar vårat jobb, kollegor samt brukarna det gör att man vill jobba se när en brukare lyser upp när hon/han ser en eller när man gör nått lite extra för någon som att sitta hos den brukaren och prata en stund eller bara hålla handen. Det gör så mycket för både brukarna och oss.

Undersköterska som jobbar på ett äldreboende i Bengtsfors kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.