Hoppa till huvudinnehållet

Fyra inbrott på kort tid för Curt: ”Medför massa merjobb”

Publicerad:
Pernilla Lönngren
pernilla.lonngren@dalslanningen.se
Curt Hansson på Curts bilservice har haft fyra inbrott under sommaren.
Curt Hansson på Curts bilservice har haft fyra inbrott under sommaren. Foto: Pernilla Lönngren

Curt Hansson, ägare av Curts bilservice i Rännelanda, har varit med om fyra inbrott på kort tid. Bland annat har kunders bilar blivit förstörda samt att han har blivit av med ett kassaskåp som vägde 250 kilo.

– Det jobbigaste är när kunderna blir drabbade, säger han.

Det var i början av sommaren som det första inbrottet ägde rum. Då hade någon varit och tagit inredning från en av hans kunders bilar som stod parkerad utanför verkstaden.

– De hade bland annat tagit alla säten i bilen. Jag fick ju ringa till kunden och berätta vad som hade hänt, säger Curt Hansson, Curts bilservice.

Bil och motorsågar stals: ”Det är för jäkligt”

Polisen bad honom att ta kort på bilen och vad som hade blivit förstört, men mer än så hände inte.

Drygt en vecka efter den första påhälsningen fick Curt ett samtal från en annan kund. Polisen hade kontaktat kunden för att meddela att dennes bil hade påträffats mer eller mindre deformerad i Munkedal.

– Jag var klar med den bilen så den stod parkerad här nedanför backen. Jag trodde att det var kunden som hade varit och hämtat den men det var det inte, säger han.

Vid det tillfället upptäckte Curt även att han hade blivit av med däck och fälgar, och han såg däckspår uppifrån verkstaden. Spåren ledde ner till vägen där han även hittade sin däckkärra som de hade använt för att få med sig däcken och fälgarna.

– Jag fick i alla fall tillbaka min däckkärra, säger han.

Blev av med lånebil

Han tycker att det är tråkigt när kunderna blir drabbade, även om det i efterhand har löst sig smidigt med hjälp av förstående kunder och försäkringsbolag.

När han vid ett tredje tillfälle fick oinbjudna gäster blev han av med sin egen bil. En S80 som han har som lånebil när kunderna lämnar in sina egna bilar.

– Den hittades i Kåtebol rejält skadad. De hade tagit ratten, plockat ur en massa träinredning och antagligen kört hål på motorn, för den var helt förstörd.

Tjuvarna hade även varit på en kundbil som stod på en lyft inne i verkstaden. Där hade de brutit loss katalysatorn med hjälp av ett järnspett som Curt hittade på golvet.

– Sedan hade de lyckats ta sig in och ta en diagnostestare som jag bara hade haft i tre dagar, det kändes väldigt tråkigt, säger han.

Skyltar och kameror

För bara en vecka sedan skedde så det senaste inbrottet. Då hade de huggit bort hela låskolven och tagit sig in och fått med sig ett kassaskåp som vägde runt 250 kilo.

– Det hade stått på samma plats i 30 år och innehöll bland annat pengar och smycken som gått i arv.

På golvet i höger hörn har det 250 kilo tunga kassaskåpet stått i 30 år, innan det för en kort tid sedan blev stulet.
På golvet i höger hörn har det 250 kilo tunga kassaskåpet stått i 30 år, innan det för en kort tid sedan blev stulet. Foto: Pernilla Lönngren

Curt misstänker ingen för inbrotten och är noga med att inte anklaga folk utan bevis. Men han vill uppmana föräldrar att vara uppmärksamma på sina ungdomar.

– Man ska aldrig misstänka utan vetskap, det är farligt. Det enda jag vill är att be föräldrar att hålla koll på om deras barn plötsligt har något att sälja som de själva inte har köpt, säger han.

Efter alla inbrott och stölder har han nu bytt lås och satt upp skyltar och kameror. Han ska även sätta upp en bom som gör det svårare att ta sig med bil hela vägen upp till verkstaden.

– Såna här saker medför ju en massa merjobb, säger han, och framhåller även att han under sina 40 år som egenföretagare aldrig har varit med om så mycket tråkigheter som nu.

Artikeltaggar

Brott & blåljusInbrottRännelanda

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.