Hoppa till huvudinnehållet

Inget kanotmaraton utan föreningslivet

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Ett gäng ideella krafter vid depån i Skifors vid ett tidigare DKM+.
Ett gäng ideella krafter vid depån i Skifors vid ett tidigare DKM+. Foto: Thomas Wallin

Förutom många nyheter under själva kanotloppet är även organisationen bakom ny. Arrangerande Camp Dalsland är idag en ideell med fyra föreningar som bas.

– Ska kanotmaraton fungera behöver Bengtsfors föreningsliv bemanna det, säger Bosse Pettersson som är arrangemangsansvarig.

– Det här loppet blir inte av om inte Bengtsfors IF, Bengtsfors Gymnastikklubb, Bengtsfors Ridklubb och Bengtsfors Motorklubb är med. De är själva kärnan i organisationen, säger Pettersson.

Han är ansvarig för själva arrangemanget medan Crister Blüme är ansvarig för den tävlingsmässiga biten.

– Det är ett unikt upplägg och ger Bengtsfors föreningsliv möjligheter till extra inkomst om de gör något av situationen som till exempel att anordna servering, säger Bosse Pettersson.

Serveringar kommer det att bli både på målområdet och vid någon depå under dagen. Gymnastikklubben planerar för barnaktiviteter och det blir en del utställare. Bland annat kommer de politiska partierna finnas på plats.

Artikeltaggar

BengtsforsKanot

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.