Hoppa till huvudinnehållet

Arrangörerna spår rekordhelg inför årets countryfest

Publicerad:
Pernilla Lönngren
pernilla.lonngren@dalslanningen.se
Festivalarrangören Jonas Månsson är på plats och förbereder för fullt inför helgens countryfest.
Festivalarrangören Jonas Månsson är på plats och förbereder för fullt inför helgens countryfest. Foto: Pernilla Lönngren

Till helgen är det dags för den sjunde upplagan av Eds countryfest som i år är större än någonsin. Riggandet av festivalområdet pågick för fullt på Bergslätts idrottsplats i Ed under onsdagen.

– Just nu förbereder vi serveringstält, öltält och insynsskydd, säger arrangören Jonas Månsson.

Regnet fullkomligt vräkte ner stundtals när Dalslänningen besökte Bergslätts IP under onsdagseftermiddagen. Men det var inget som bekom festivalarrangörerna Jonas Månsson och Henrik Zetterlund.

Mando Diao-grundaren ser fram emot att komma ”hem”: ”Räknar med att det blir drag”Countryfesten slår på stort: ”Största satsningen hittills”

– Hellre att det kommer nu än till helgen, säger Henrik Zetterlund, medan han bär in saker till skydd från regnet i festivaltältet.

Henrik Zetterlund är en av arrangörerna till Eds countryfest. Här står han vid det som sedan ska bli en barbänk i serveringstältet.
Henrik Zetterlund är en av arrangörerna till Eds countryfest. Här står han vid det som sedan ska bli en barbänk i serveringstältet. Foto: Pernilla Lönngren

Både han och arrangörskompanjonen Jonas Månsson är förväntansfulla inför festivalen och spår att både väder och besöksantal kommer att bli toppenbra.

– Vädret sägs bli runt 20 grader och sol, och vi har hittills sålt 1700 biljetter vilket är rekord, säger Jonas Månsson.

Bland de 1700 biljetterna är 200 VIP-biljetter som snabbt sålde slut. Att ha ett VIP-område är nytt för i år och något de satsar på för att göra det lite extra speciellt.

– Där inne kommer det finnas ett eget VIP-tält med lite mer mat och dryck att välja på och loungemöbler att sitta i, säger Jonas Månsson.

Höbalar och kabeltrummor

De har beställt 90 höbalar som ska pryda området för att inge den rätta westernkänslan. Det är även av höbalarna som möblerna kommer att byggas.

– Vi bygger fåtöljer av höbalar och lägger något ovanpå så att det inte blir så stickigt att sitta på. Sedan kommer vi att ha lastpallar och kabeltrummor som bord, säger Henrik Zetterlund.

Ännu en nyhet för i år är att det kommer att finnas två scener. En större scen ute på området och en lite mindre inne i ett av tälten. Förutom en gedigen lineup med artister som bland annat Smith and Thell och Mando Diao, kommer det på området att finnas försäljning av hattar och andra westernprylar.

Fotobås kommer att finnas uppställda under countryfesten för den som vill bli fotograferad i sann westernanda.
Fotobås kommer att finnas uppställda under countryfesten för den som vill bli fotograferad i sann westernanda. Foto: Pernilla Lönngren

Vill man känna på hur det känns att sitta bakom lås och bom eller vara efterlyst i klassisk cowboyanda, kan man ta ett foto i någon av de uppställda båsen.

Eds countryfest pågår fredag och lördag 5-6 augusti.

Artikeltaggar

EdEds countryfestFritid och livsstilNöje/Kultur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.