Betraktelse: Tänk att få ha varit med!!

Krönikor
PUBLICERAD:
Foto: Joachim Lagercrantz

På söndag är det Kristi förklaringsdag och vi läser om hur Jesus tar med sig tre av sina lärjungar, Petrus, Jakob och Johannes, upp på ett berg. Där förvandlas Jesus inför deras ögon. Du kan läsa om detta i bland annat Markus evangeliums åttonde kapitel.

Jesus är ju Guds Son och det var något av Hans himmelska härlighet som dessa lärjungar fick se.

Tänk den som hade fått vara med då!! Det måste ha varit en fantastisk upplevelse! Det måste ha varit en upplevelse som satte spår i dessa lärjungars liv. Något som de liksom bar med sig som en underbart fantastisk stor upplevelse resten av livet.

Detta var en speciell upplevelse som dessa lärjungar fick vara med om. Men alla som mött Jesus, också i dag, kan berätta om att det är något speciellt med att få ha mött Honom. Troligen inte på samma sätt, som det vi kan läsa om i söndagens text, men ändå speciellt, ändå livsförvandlande. Det är alltid fantastiskt att få ett möte med Jesus och det sätter spår i livet. Men, det viktigaste är att du och jag kan få leva i en daglig relation till Jesus. En vardaglig relation, där vi får be till Honom, tala med Honom, leva tillsammans med Honom, varje dag.

När vi läser vidare i evangelietexten, så ser vi att Jesus och lärjungarna gick ner för berget och vardagen liksom tog vid igen. Så är det för dig och mig också. Vi kan få underbara upplevelser, men sen så kommer vardagen. Men även i vardagens olika uppgifter, även då sommaren är slut, då semestern är över för denna gång, så är Jesus där. Han vill vara med dig varje dag! De fantastiska dagarna, och de gråa vardagarna.

Visst hade jag velat vara med där på berget. Men än hellre vill jag att Jesus går med mig och att jag får leva i relation till Honom i vardagen, varje dag. Och det får du också göra! Gud välsigne dig!

Berit Scott, Gårdsföreståndare på Luthagård, Dals Ed

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.