Hoppa till huvudinnehållet

De debatterar framtiden för Dalslands sjukhus – och han leder debatten

Publicerad:
Framtiden för Dalslands sjukhus i Bäckefors ska diskuteras inför höstens regionval.
Framtiden för Dalslands sjukhus i Bäckefors ska diskuteras inför höstens regionval. Foto: Tommy Löfgren

Den 18 augusti är det dags för ett stormöte där framtiden för Dalslands sjukhus ska debatteras.

Debatten kommer att hållas på Bäckegården i Bäckefors och företrädare för samtliga partier i regionfullmäktige i Västra Götaland har bjudits in.

– Vi har anordnat den här typen av debatter inför de senaste regionvalen och det har varit välbesökta tillställningar, säger Ove Jansson, sekreterare för intresseorganisationen Kommittén för Dalslands sjukhus som står som arrangör.

Följande regionpolitiker kommer att delta i debatten: Peter Heie (C), Linda Jansson (M), Annica Erlandsson (S), Heikki Klaavuniemi (SD), Mats Berglund (V), Yngve Johansson (MP), Stefan Svensson (KD) och Lars Tysklind (L).

VD leder debatten

Ett lite otippat namn som moderator för denna debatt blir Magnus Olsson, vd för Dalslands sparbank.

Magnus Olsson är vd för Dalslands sparbank.
Magnus Olsson är vd för Dalslands sparbank. Foto: Tommy Löfgren

– Vi satt länge i kommittén och funderade på vem som skulle leda debatten. Dalslänningens tidigare chefredaktör Thomas Wallin har tidigare varit moderator, men han har avböjt. Och någon politiker ville vi förstås inte ha. Men eftersom vi har fått 25 000 kronor från Dalslands sparbank som vi kommer att använda för att genomföra det hela så var det någon som kom att tänka på Magnus Olsson. Alla tyckte att det var ett bra förslag så vi ringde upp honom och han tackade ja, säger Ove Jansson.

”Ska bli jättekul”

Magnus Olsson berättar att han har ett allmänt samhällsintresse och han tycker att det ska bli intressant att leda debatten.

– Jag är intresserad av det som händer i Dalsland och Dalslands sjukhus är en viktig samhällsfråga. Det ska bli ett jättekul uppdrag, säger Magnus Olsson.

Han berättar att han även själv deltog som paneldeltagare i flera olika debatter tidigare i sommar under Almedalsveckan i Visby.

– Där diskuterade vi landsbygdsfrågor, växtkraften hos små och medelstora orter, sparande och hållbarhet och ekonomiska utmaningar i framtiden, säger Magnus Olsson.

Öppen för mera

Men rollen som moderator när det gäller regionfrågor blir ny för honom.

– Det kommer att bli en del inläsning för mig innan jag ställer mig på podiet. Men jag kommer se till att vara ordentligt förberedd när det är dags, säger Magnus Olsson.

Tror du att det kommer bli fler liknande uppdrag för din del?

– Vi får väl se hur jag sköter mig här och om det blir fler som ställer frågan, säger Magnus Olsson.

– Det här blir en väldigt viktig debatt. Det är den sista stora debatten innan valet i hela Fyrbodal, säger Jerker Johansson, ordförande för Kommittén för Dalslands sjukhus.

Artikeltaggar

BäckeforsDalslands sjukhusJerker JohanssonKommittén för Dalslands sjukhusMagnus OlssonMagnus OlssonOve JanssonPolitikVal 2022Västra Götalandsregionen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.