Hoppa till huvudinnehållet

Dags igen för en Drivers open-tävling i grusgropen

Publicerad:
Bilden är tagen från en tidigare tävling i Drivers open vid Gapungebyns grusgrop.
Bilden är tagen från en tidigare tävling i Drivers open vid Gapungebyns grusgrop. Foto: Tommy Löfgren

I morgon, lördag, är det dags igen för en Drivers open-tävling vid Gapungebyns grusgrop i Steneby. Arrangerar gör Bengtsfors motorclub.

– Det blir 12 standardbilar som kommer till start. Och efter att de har kört så är det 18 rallybilar som ska öva, säger tävlingsledaren Per-Olof Johansson.

Lördagens tävling blir den andra för året. Det kommer även att hållas en tävling i augusti. Deltagarna är lokala förare.

– Det brukar vara fem eller sex stycken tävlingar per år, men när vi körde i våras var det dåligt intresse. Bara ett par, tre stycken som ställde upp. Därför blev vi positivt överraskade att det var så många som 12 denna gång, säger Per-Olof Johansson.

Fler tidigare år

Han berättar att det genom åren varit som mest 50-60 deltagare i de tävlingar som Bengtsfors motorclub anordnat.

– Den här tävlingsformen är som störst nere i Falköping och Vara. För vår del var det pandemin orsakade den verkliga nedgången. Det brukade i alla fall vara 30-40 tävlande innan dess. Men vi har inte riktigt återhämtat oss efter pandemin ännu, säger Per-Olof Johansson.

Deltagarna kör separat under tidtagning och får tre heat på sig. Det är det snabbaste heatet som räknas.

Bilarna delas in i följande underklasser: framhjulsdrift, bakhjulsdrift, fyrhjulsdrift och förare som är över 50 år.

Artikeltaggar

Bengtsfors MCDrivers OpenGapungebynMotorsportSteneby

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.