Många Dalslänningar i O-ringen

Publicerad:
Syskonen Erika och Johanna Källvik Leufvén från Åmål, nu tävlandes för IFK Göteborg orientering, tävlar i damernas elitklass. Här Erika Källvik Leufvén vid en tävling i Göteborg. Foto: Niklas Olsson/Nofoto

Efter två års uppehåll kan nu den stora orienteringstävlingen O-ringen åter hållas. Starten gick i måndags och avslutas på lördag efter att fem etapper genomförts. Det är hela 84 deltagare från Dalsland som är på plats i skogarna runt Uppsala för att orientera sig fram till rätt kontroller.

Eds SK hade 15 deltagare på plats och av dem lyckades Yvonne Galborgen bäst på torsdagens tredje etapp där hon slutade nia i D70 motion och totalt ligger hon tia i klassen inför de två avslutande dagarna. Hanna Jensen slutade 21:a i D60 motion och Helene Eriksson tog en 23:e plats i D55 kort. Noah Nilsson-Dag slutade 29.a i klassen lätt 2,5 och alla dessa tre ligger topp 25 inför fortsättningen.

May Hallsten från OK Skärmen vann sin tredje etapp i D60 motion och ligget totalt på en tionde plats. Även Mats Hallsten tog en topp tio placering genom att bli åtta i H55 kort. Både Dan Widercrantz i H70 kort och Tomas Johansson i medelsvår 6.0 tog hem en elfte plats, båda ligger topp 20 i totalen i sina respektive klasser.

Åmål imponerar

Bästa av Dalslandsklubbarna lyckades Åmåls OK som hade 12 deltagare topp 20 under den tredje etappen. Magnus Hellström var bäste med en tredje plats i lätt 10,0 medan Erik Bergqvist i H60 kort och Alva Olsson i D15 slutade på en nionde plats. Inför avslutningen har Åmåls OK fem deltagare som i totalen ligger topp fem.

Syskonen Erika och Johanna Källvik Leufvén från Åmål nu tävlandes för IFK Göteborg orientering delat i damernas elitklass. Efter tre etapper ligger Erika på en 20:de plats och Johanna 27:a. Leder elitklassen för damer gör den Schweitiska landslagslöpare Eline Gemperle.

Artikeltaggar

O-ringenOrientering

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare