Hoppa till huvudinnehållet

Berättar om vanliga människors möten med änglar

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Inger Waern, ursrungligen från Ödskölt, gästade kulturveckan och höll föredrag samt visade målningar i Alltorps tingshus.
Inger Waern, ursrungligen från Ödskölt, gästade kulturveckan och höll föredrag samt visade målningar i Alltorps tingshus. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Änglar finns dom? Inger Waern har skrivit sju böcker om vanliga människors möten med änglar och är helt övertygad.

– Jag tror att alla haft änglavakt flera gånger, konstigt vore det annars, säger hon.

Inger Waern är uppväxt på gården Hällan, mellan Ödskölt och Ed, men är idag bosatt i Mariestad. Att hon skulle komma att skriva sju böcker om möten med änglar fanns inte i hennes tankevärld.

– Jag är inte uppväxt med kristen tro men vi läste ”Gud som haver” varje kväll och sjöng ”Tryggare kan ingen vara”, men jag förstod inte vad det handlade om. Till kyrkan gick vi bara på julottan och när vi konfirmerades.

”Jag skulle gå in i ladugården”

Som 12-åring hade Inger sin första ovanliga upplevelse hemma på gården.

– Jag satt på en sten på ladugårdsbacken då jag fick en tanke att jag skulle gå in i ladugården. När jag kom in höll en kalv på att strypas av sin egen halskedja, vi hann att hjälpa den. Det blev en speciell vänskap mellan pappa och den sedan. Jag är säker på att det var en ängel som varnade.

”Det fanns inga skuggor”

En annan ovanlig händelse utspelades när hon var vuxen.

– Jag vaknade hastigt och kände mig nervös. Sovrummet var helt upplyst men det jag var mest fascinerad över var att det fanns inga skuggor och det var ingen tidsuppfattning. Sakta förändrades ljuset, krympte och blev till en ljusboll. Jag berättade inte om det förrän tio år senare och det sades att jag haft besök av änglar.

Inger Waerns senaste bok bär titeln Guds änglar vill hjälpa dig.
Inger Waerns senaste bok bär titeln Guds änglar vill hjälpa dig. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Men det var först när Inger senare hittade en liknande berättelse i Bibeln som hon vågade tro att det var en ängel från Gud.

– Jag tänkte vad gjorde en ängel hemma hos mig, jag fick inget svar men jag tror det handlade om en förberedelse vad jag var satt att göra.

En uppgift

Det var efter en utmattning, när hon sökte sig till skogen och talade med Gud, hon upplevde att hon hade en uppgift.

– 2 juni 1993, då klargjordes min uppgift. Jag skulle samla in berättelser om människor och deras möten med änglar och bönesvar. När jag sa jag till det kom det som en genomströmning av himmelsk kärlek.

Har förändrats

Första boken kom ut 1998 med titeln ”Möten med änglar” där svenskar berättar om himmelska ingripanden. Sedan dess har det blivit ytterligare sex böcker, några även översatta till engelska och norska. Den senaste kom förra året och heter ”Guds änglar vill hjälpa dig”. Ingrid Waern återgav under föredraget i Alltorps tingshus, där hon även ställde ut målningar, flera av berättelserna ur böckerna liksom en rad egna änglamöten.

– Att få glimtar från den himmelska världen är både värdefullt och verkligt, sa hon men hon upplever att öppenheten hos människor har förändrats.

– Nu stänger människor om sig mer men jag vill uppmana: öppna er och ta emot. Glöm inte bort att vi har hjälp att få, sa hon.

Artikeltaggar

Alltorps tingshusInger WaernNöje/KulturÖdskölt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.