Hoppa till huvudinnehållet

Pojke fortsatt anhållen misstänkt för grov våldtäkt – ”Känsligt läge”

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Den pojke som i fredags greps misstänkt för att ha våldtagit en äldre kvinna är fortfarande anhållen.
Den pojke som i fredags greps misstänkt för att ha våldtagit en äldre kvinna är fortfarande anhållen. Foto: Johan Nilsson/TT

Den pojke som är misstänkt för den våldtäkt som ska ha ägt rum mot en äldre kvinna i Ed förra veckan är fortfarande anhållen. Över 20 förhör har hållits sedan i fredags och häktningsframställan ska ske senast vid lunchtid idag.

– I nuläget håller polisen förhör med vittnen, och med den misstänkte personen som sitter anhållen. Just nu är utredningen i ett känsligt läge, vilket gör att vi inte kan uttala oss mer om ärendet, säger åklagare Daniel Edsbagge i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten under söndagskvällen.

Tonåring anhållen misstänkt för våldtäkt av äldre kvinnaÄldre kvinna uppges ha blivit våldtagen i hemmet

Det var vid lunchtid i torsdags som polisen fick ett larm om att en äldre kvinna blivit överfallen och våldtagen i hemmet. Kvinnans make larmade polisen.

Kvinnan skadade ryggen vid överfallet och fick föras till sjukhus.

Under 18 år

Under torsdagen efterlyste polisen iakttagelser från allmänheten och speciellt när det gällde en yngre man som skall ha setts lämna platsen. Under fredagen grep polisen en pojke under 18 år, som senare under dagen blev anhållen.

– Han är inte någon släkting eller bekant till målsägande. De är således inte bekanta med varandra, säger Daniel Edsbagge.

Fortfarande anhållen

Pojken är fortfarande anhållen och häktningsframställan måste ske senast idag vid lunchtid. Brottsrubriceringen är i nuläget grov våldtäkt.

Enligt TT ska pojken förekomma i brottsregistret sedan tidigare, men inte för någon liknande brottslighet. De skriver också att på grund av pojkens unga ålder kan han komma att placeras av socialtjänsten under utredningen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet skall pojken innan överfallet ha försökt ta sig in till en annan kvinna, men att han inte skall ha lyckats ta sig in.

Artikeltaggar

AnhållnaBrott & blåljusDaniel EdsbaggeEdÅklagarmyndigheten

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.