Hoppa till huvudinnehållet

Kommunpolisen om överfallet: ”Ytterst ovanligt”

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Kommunpolis Peter Torstensson har under sin tjänstgöring som polis aldrig varit med om något liknande brott av samma karaktär som det som inträffade i Ed i förra veckan.
Kommunpolis Peter Torstensson har under sin tjänstgöring som polis aldrig varit med om något liknande brott av samma karaktär som det som inträffade i Ed i förra veckan. Foto: Thomas Wallin

Peter Torstensson, kommunpolis i Dals-Eds kommun, säger att den typ av brott, som nyligen inträffade i Ed då en äldre kvinna uppges ha våldtagits i hemmet av en okänd gärningsman, är synnerligen ovanligt.

– Det är ytterst ovanligt, även nationellt, att ett sådant brott som man misstänker ha begåtts i Ed händer. Det är ett väldigt allvarligt brott och jag kan inte erinra mig att det har hänt något liknande under alla mina år som polis i Dalsland, säger han.

Läs också

Att en person är gripen och anhållen misstänkt för brottet säger Torstensson är ett gott tecken på att händelsen kan redas ut.

– Polisen famlar inte i blindo här. Det här är ett brott som såklart påverkar människor och skapar oro, speciellt på en liten ort där alla känner alla, men det vore värre om gärningspersonen var på fri fot, säger han.

Kommentarer om själva utredningen överlämnar han till åklagare och polisens utredare.

– Men jag tolkar det som att misstanken mot den man som är anhållen är stark och att utredningsläget är gott, så får vi hoppas att det håller hela vägen, säger Torstensson.

Artikeltaggar

AnhållnaBrott & blåljusEdPeter Torstensson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.