Hoppa till huvudinnehållet

Glada bad i Ragnerud

Publicerad:
Lia, Vera, Filippa och Ester trivs bäst i vattnet när temperaturen närmar sig 30 grader på sommarens hittills varmaste dag.
Lia, Vera, Filippa och Ester trivs bäst i vattnet när temperaturen närmar sig 30 grader på sommarens hittills varmaste dag.

I Färgelanda kommun har det anordnats Simskola på flera platser. Vid Ragneruds badplats var många barn igång med att träna vattenvana och ta simmärken på sommarens varmaste dag.

– Vi kör tre veckor i rad, fem dagar i veckan berättar Hannes Karlsson, Jonathan Strömblad och Joel Erne som jobbar som simlärare denna dag vid Ragneruds Badplats.

– Vi har tre olika nivåer, de yngst tränar vattenvana i bad- och plaskgruppen, nybörjargruppen fokuserar på att lära sig simma ordentligt och fortsättningsgruppen fördjupar sina kunskaper och tar lite mer avancerade simmärken fortsätter Hannes Karlsson.

– Totalt har vi 22 barn här i år och vi kommer att testa på klädsim och lite annat senare i veckan avslutar Karlsson.

”Jag ska bli simlärare”

Vid bryggkanten svalkar sig fyra tjejer, Lia, Vera, Filippa och Ester som under dagen deltagit i Fortsättningsgruppen och kämpat på med momenten för bl a brons- och silvermärken. Man ska kunna både simma rätt sträcka, flyta på tid och simma olika distanser under vatten för att bli godkänd. Ester har tagit alla märken och berättar att hon gärna skulle vilja vara med och jobba som simlärare när hon blir äldre.

Anders Johannesson

Artikeltaggar

FärgelandaSkola och utbildningSommar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.