Hoppa till huvudinnehållet

Digert sommarprogram hos Sensus med musiken i fokus

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Cvarnen Club i Eka-parken i Bengtsfors tidigare i sommar. A hard days night var namnet på programpunkten och på det musikaliska programmet stod musik av The Beatles.
Cvarnen Club i Eka-parken i Bengtsfors tidigare i sommar. A hard days night var namnet på programpunkten och på det musikaliska programmet stod musik av The Beatles. Foto: Privat

Studieförbundet Sensus i Dalsland har ett digert sommarprogram. Så här när halva säsongen har gått kan man summera att det hittills varit lyckat och nu ser man fram emot fler konserter och andra event i sommar.

– Vi har redan haft många programpunkter med bland annat flera Beatleskonserter med Cvarnen Club, allsång och glada låtar med Ukulelegruppen Grannskapet och en konsert vid Lysetjärn med Rebecca Proba, Amanda Björnerås och Caroline Malmberg, säger Iréne Malmberg på Sensus.

Ukulelegruppen Grannskapets konsert i Centralparken i Bengtsfors var välbesökt.
Ukulelegruppen Grannskapets konsert i Centralparken i Bengtsfors var välbesökt. Foto: Privat

Det kommer mera

Och mycket återstår, som sagt.

Nämnas kan att Jan Johansson den 31 juli sjunger Sven-Ingarslåtar på Gammelgården, att Roger Karlsson, Stefan, Albin och Peter Halvordsson den 3 augusti håller en sommarjazzkväll på scenen vid Handlarn i Dals Långed och att det den 4 augusti blir ett musikprogram med Annika Skoglund och Roger Karlsson i Ärtemarks kyrka.

Den 17 augusti blir det show med Dalslands enda dragqueen, Benjamin Bryntesson, på Eka-parken och den 31 augusti avslutas sommarprogrammen av Emil Ernebro som håller en gitarrkonsert i Missionshuset på Gammelgården.

En välbesökt kväll med Cvarnen Club i Terrassparken i Ed tidigare i sommar. A hard days night var namnet på programpunkten och på det musikaliska programmet stod musik av The Beatles.
En välbesökt kväll med Cvarnen Club i Terrassparken i Ed tidigare i sommar. A hard days night var namnet på programpunkten och på det musikaliska programmet stod musik av The Beatles. Foto: Privat

Konst i Balders hage

– Den 1-3 augusti ställer även lokala konstnärer ut på Baldersnäs under programpunkten Konst i Balders hage, säger Iréne Malmberg.

Hon berättar att Sensus nu har haft sommarprogram under två-tre år, även under pandemin då man fick vara ute och ha ett begränsat antal åhörare.

– Därför är det väldigt roligt att nu kunna ta emot en stor publik igen. Det känns trevligt att kunna det eftersom det är så många blandade musikstilar som finns att ta del av.

Bilden är från Ukulelegruppen Grannskapets konsert i Centralparken i Bengtsfors.
Bilden är från Ukulelegruppen Grannskapets konsert i Centralparken i Bengtsfors. Foto: Privat

Iréne Malmberg berättar att Sensus försöker att sprida ut programpunkterna till fler orter i kommunen än bara tätorten Bengtsfors.

– Studieförbundens uppdrag att se till att människor ska få tillgång till kultur och på så sätt skapas mötesplatser. I sommar kommer man att kunna lyssna på många lokala artister och hemvändare, både amatörer och proffs, säger Iréne Malmberg.

Flera av Sensus arrangemang hålls i samarbete med andra aktörer.

Artikeltaggar

DalslandIréne MalmbergKonstMusikNöje/KulturSensus

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.