Hoppa till huvudinnehållet

Covidfallen fortsätter att öka

Publicerad:
Reporter Sofie Borg
Sofie Borg
sofie.borg@arvikanyheter.se
Under vecka 28 konstaterades 664 bekräftade fall av covid-19 i Västra Götaland, 21 procent fler än föregående vecka.
Under vecka 28 konstaterades 664 bekräftade fall av covid-19 i Västra Götaland, 21 procent fler än föregående vecka. Foto: Johan Nilsson/TT

Antalet bekräftade covidfall fortsätter att öka i Västra Götaland och förra veckan rapporterades 664 fall i regionen.

– Spridningen av covid-19 ökar även om det fortfarande är på ganska låga nivåer, skriver Leif Dotevall, ställföreträdande smittskyddsläkare, i ett pressmeddelande.

Under vecka 28 konstaterades 664 bekräftade fall av covid-19 i Västra Götaland, 21 procent fler än föregående vecka.

Det finns dock stora regionala skillnader i länet och den största ökning sker i Skaraborg.

–Vi måste fortsätta ta covid-19 på stort allvar. Även om de flesta i dag får en mild infektion, riskerar vissa personer att drabbas av svår sjukdom Har du förkylningssymptom, utgå från att det är covid-19, stanna hemma och undvik att träffa andra, säger Leif Dotevall.

På sjukhusen i regionen är 111 patienter inneliggande med misstänkt covid-19, varav två inom intensivvården. Det är en viss ökning jämfört med föregående vecka då 96 personer varav en inom intensivvården vårdades med covid-19.

– Läget i vården är generellt ansträngt och varje patient som läggs in med covid-19 påverkar vården. Har man inte vaccinerat sig mot covid-19 är det läge att göra det nu, säger Kristine Rygge, ställföreträdande hälso- och sjukvårdsdirektör.

Artikeltaggar

CoronavirusetSamhälleVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.