Hoppa till huvudinnehållet

Sandra och Mattias tar över – ”Vi är glada och optimistiska och tror på det här”

Publicerad:
Sandra Olsson och Mattias Gustavsson ser fram emot att ta över butiken första augusti.
Sandra Olsson och Mattias Gustavsson ser fram emot att ta över butiken första augusti. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Första augusti tillträder Sandra Olsson och Mattias Gustavsson som nya ägare till Handlarn i Dals Långed.

– Det känns kul att ta över en sådan inarbetad och välmående butik och kunderna är jätteglada att vi tar över så den får leva kvar, säger Sandra Olsson.

Sandra är bekant med butiken sedan tidigare då hon är uppväxt i Steneby, har gått i skola och spelat fotboll i Dals Långed.

Hennes sambo Mattias kommer från Lidköping och paret bodde i Göteborg innan de tog över en släktgård i Steneby för ett par år sedan. Där bor de nu tillsammans med sina barn Maja 1,5 och Edvin 3,5 år. Perfekt för Mattias som gillar att jobba i skogen och båda är träningsmänniskor. Förut var de aktiva inom hinderbanelopp, så kallade OCR-lopp.

– Vår första dejt var på ett OCR-lopp, säger de.

Ville göra annat

Innan planerna på eget var Sandra VVS-konsult och Mattias platschef på mark- och grundentreprenad i Skaraborg. Men Sandra ville göra något annat.

Sandra Olsson och Mattias Gustavsson fastnade för miljön i affären och vill förvalta och utveckla den.
Sandra Olsson och Mattias Gustavsson fastnade för miljön i affären och vill förvalta och utveckla den. Foto: Britt-Marie Erlandsson

– Vi funderade under ett års tid på att starta upp eller ta över något. Jag har alltid velat driva eget. När så Handlarn dök upp kändes det jätteroligt, säger Mattias.

– Det verkade roligt att stå i butiken, träffa kunder och bli en del av samhället Dals Långed. Butiken har en härlig miljö och man är nära kunden. Det känns tryggt att ta över när det är så lojala kunder, säger han.

Större parkering

Förutom Sandra och Mattias kommer även Anne Andersson och Sara Persson, som idag är anställda, att jobba vidare i butiken.

– Vi är jätteglada att de vill fortsätta, säger de nya ägarna.

De har köpt fastigheten som byggdes för affärsverksamhet i slutet av 1950-talet och som inrymt butik sedan dess. Eftersom de är ägare har Sandra och Mattias möjlighet att utveckla affären så som de vill och de har en hel del idéer de vill sjösätta.

– Prio ett är att göra en större parkering, det är planlagt för det, samt att flytta kassan, berättar de.

Cafédel

De kommer att bygga en disk längs väggen där kunderna kommer in. Det blir en längre variant då de även planerar att sälja korv med bröd och mjukglass. Där nuvarande kassan står är det tänkt att bli en cafédel.

– Vi öppnar upp och det blir ljusare, fönstren är bakom kassan idag, säger Sandra.

Fastigheten byggdes i slutet av 1950-talet för affärsverksamhet och har inrymt affär sedan dess. På övervåningen finns två lägenheter.
Fastigheten byggdes i slutet av 1950-talet för affärsverksamhet och har inrymt affär sedan dess. På övervåningen finns två lägenheter. Foto: Tommy Lofgren

Andra planer är att sätta in en kundtoalett, flytta spelhörnan och bygga en altan mot gatan.

– Vi vill skapa en trevlig utemiljö också och altanen är tänkt att gå runt hörnet. Men vi tar en sak i taget, först och främst ska vi förvalta butiken som den är, säger de.

– Vi är glada och optimistiska och tror på det här.

Artikeltaggar

ButikerDals LångedHandlarn Dals LångedNäringsliv

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.