Hoppa till huvudinnehållet

Bil och motorsågar stals: ”Det är för jäkligt”

Publicerad:
Två motorsågar stals Arkivbild.
Två motorsågar stals Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg / TT

Ett antal inbrott och stölder har den senaste tiden drabbat fastighetsägare i Rännelanda.

En fastighetsägare har blivit av med en bil, som senare hittades i Kåtebol, och en del andra saker, bland annat en katalysator.

En annan fastighetsägare blev av med två motorsågar, två röjsågar, en häcksax och en grästrimmer. Dessa redskap stals från en lada vid en jordbruksfastighet.

– Det är sorgligt. Det har varit lugnt ett tag i dessa bygder sedan de drog igång Grannsamverkan Valbo Trygg på nytt. Jag har i alla fall inte läst eller hört att det ska ha skett så mycket. Men nu verkar det har tagit fart med stölder igen, säger fastighetsägaren.

”Det är för jäkligt”

Ulrika Wass är sekreterare i Grannsamverkan Valbo Trygg. Hon berättar att de aktiva i grannsamverkansgruppen har en bil som de åker runt i för att synas och försöka förebygga brott.

– Vi vet vi har gjort nytta. Det är för jäkligt att man inte ska få ha sina saker i fred. Det är också allt fler i området som har skaffat sig larm, säger Ulrika Wass, som själv råkade ut för ett inbrott för några år och nu har skaffat sig larm.

Artikeltaggar

Brott & blåljusInbrottRännelandaStölder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.