Hoppa till huvudinnehållet

Lokal artist har släppt ny singel – vill sätta Dalsland på kartan

Publicerad:
Pernilla Lönngren
pernilla.lonngren@dalslanningen.se

22-åriga Kevin Jansson från Bengtsfors släppte nyligen singeln ”Aldrig varit kär”. Han säger att han vill sätta Dalsland på kartan och visa att man kan lyckas som artist, trots att man kommer från en liten ort.

– Man ska visa stolthet över att komma från Dalsland, säger han.

Kevin Jansson har alltid drömt om att sjunga. Han gick estetprogrammet på Strömkullegymnasiet i Bengtsfors och där fick han ännu mer inspiration till att fortsätta mot sin artistdröm.

– Min lärare Stefan stöttade mig väldigt mycket och pushade mig att fortsätta, säger han.

Kevin sökte 2020 för skojs skull till TV-programmet Idol, där han blev populär hos juryn för sin skörhet och personlighet. Han knep en guldbiljett och gick vidare till slutaudition, men där slutade tyvärr Idolresan.

Efter Idol tyckte han att det var jobbigt att bli igenkänd hemma i Bengtsfors och så småningom flyttade han därifrån.

Uppsving i karriären

Sedan cirka 1,5 år tillbaka bor Kevin i Stockholm. Han skriver låtar och arbetar ihop med producenten Rob Milo. Han har även de senaste åren varit mycket aktiv på TikTok. Detta var också plattformen som gjorde att hans karriär fick ett rejält uppsving. Bland annat med låten ”Fuckboy?” som snabbt fick många visningar. Låten tog sig även in på listan Topp 50 viral Sverige.

– Jag trodde inte att den låten skulle bli så stor, då hade jag nog funderat lite mer över namnvalet, skrattar han.

I dagsläget har han cirka 40 000 följare på TikTok. När han släppte en så kallad teaser, som är en förhandstitt, av sin låt ”Aldrig varit kär” fick den inom kort 100 000 visningar.

– Det märktes tydligt att det fanns ett intresse för låten, säger Kevin.

Låten handlar som titeln avslöjar om att aldrig ha varit kär. Men inte vilken kärlek som helst, utan så som kärlek beskrivs i filmer och sociala medier.

– Det är som om samhället har byggt upp en felaktig bild av kärlek, något som kanske inte ens finns på riktigt, säger han.

Foto: Karl-Johan Hedenström

Bra respons

Med det stora intresset för låten i ryggen släpptes den i sin helhet på Spotify under midsommardagen. Responsen har varit mycket bra och det är svårt för Kevin att ta in att något han mest gjorde på skoj har blivit så stort.

– Det är ofta så för mig, att det börjar lite på skoj. Sedan blir det något bra av det till slut, säger han.

Vad hans genre är har han svårt att slå fast. Han säger att han inte tänker så mycket på det utan mest går på känsla när han gör musik. Hans inspirationskälla är bland annat artisten Victor Leksell.

– Jag sjunger mycket på svenska nu för att jag tycker att det är ett fint språk. Och man får fram känslorna mer på svenska, säger han.

Vill leva på musiken

Förutom att skriva musik jobbar Kevin heltid på annat jobb för att kunna försörja sig. Men hans dröm är att kunna leva på musiken.

– Det handlar inte om att bli rik eller känd. Jag vill göra musik och kunna försörja mig på det helt enkelt, säger han.

Han säger att han vill att dalslänningarna ska känna att han gör detta för dem, att han vill sätta Dalsland på kartan. Han vill visa att oavsett var man kommer ifrån kan man lyckas som artist.

– Jag tycker att man ska ta saker lite mer som de kommer. Folk tänker för mycket idag. Det är om framtiden, hur man ser ut, vad folk tycker. Det går inte att planera hela sitt liv för saker händer på vägen, man borde ta det lite mer fina fisken, avslutar han och skrattar.

Artikeltaggar

BengtsforsDalslandKevin JanssonMusikNöje/KulturStrömkullegymnasiet

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.