Hoppa till huvudinnehållet

Filmordföranden auktioneras ut: ”Förlägg nästa Bondfilm till Dalsland”

Publicerad:
Kenneth Gustavsson, ordförande för Film i Väst, auktioneras ut.
Kenneth Gustavsson, ordförande för Film i Väst, auktioneras ut. Foto: Privat

– Spela in nästa James Bond-film i Dalsland!

Det tycker Kenneth Gustavsson, ordförande för Film i Väst.

Gustavsson blir den andra person som man kan buda på under Dalslands Kulturauktion och senare vinna en flerrättersmiddag med.

Kenneth Gustavsson är annars förstås känd som politiker. Han är ordförande för Centerpartiet i Dals-Ed och står etta på partiets valsedel i höstens kommunval. Han är även regionpolitiker och ledamot i Norra hälso- och sjukvårdsnämnden.

I egenskap av ordförande för Film i Väst besökte han nyligen Cannesfestivalen.

– Jag tycker det är viktigt att man ser filminspelningar i regionen som en näring som skapar arbetstillfällen och ger en stor marknadsföring både där filmen spelas in och sedan när filmen visas, säger Kenneth Gustavsson.

Bondfilm till Dalsland?

I Cannes fick han se regissören Ruben Östlund vinna Guldpalmen med filmen Triangle of Sadness, vilket gav eko i hela världen för svensk film och satte regionen på världskartan.

– Så det är viktigt att vi får fler filminspelningar till regionen och även några filmer som blir stora internationellt. Det hade ju varit trevligt om Film i Väst skulle få nästa James Bond-film till regionen. Vi har fina inspelningsmiljöer här i Dalsland, säger Kenneth Gustavsson.

Under kulturveckan

Platsen för Dalslands Kulturauktion är Långeds Folkets Hus i Dals Långed och datumet blir söndagen den 24 juli. Arrangemanget hålls under Bengtsfors kulturvecka.Alla intäkter går som vanligt till Barncancerfondens forskning.

Dalslands Kulturauktion arrangeras av Jonny Andersson.

Tidigare står det klart att även Britt Bohlin, före detta landshövding med mera, kommer att auktioneras ut.

Artikeltaggar

AuktionerBarncancerfondenBritt BohlinCenterpartietDals LångedDalslands kulturauktionFilm i VästJonny AnderssonKenneth GustavssonLångeds Folkets husNöje/Kultur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.