Hoppa till huvudinnehållet

PostNord satsar på paketboxar till landsbygden

Publicerad:
Pernilla Lönngren
pernilla.lonngren@dalslanningen.se
Här vid Nössemarks lanthandel kommer en av PostNords nya postboxar att finnas.
Här vid Nössemarks lanthandel kommer en av PostNords nya postboxar att finnas. Foto: Anna Nyberg

Snart får Nössemark en ny möjlighet att hämta ut paket. Detta i form av paketboxar som PostNord placerar ut för att göra paketutlämningen mer tillgänglig för mottagarna.

– Ett av målen är att öka närvaron i den svenska landsbygden, säger Mathias Olsson, på PostNord.

För att göra det lättare för mottagare att ta emot paket har PostNord sedan 2019 placerat ut cirka 2500 paketboxar. Boxar dit man kan välja att få sitt paket skickat i stället för till postombud med begränsade öppettider. På så sätt kan man själv välja när man vill hämta ut sitt beställda paket.

– Mottagarna önskar sig leveranslösningar som gör vardagen lite enklare, och självklart vill vi ge så många som möjligt tillgång till olika leveransalternativ, oavsett var man bor, säger Mathias Olsson, chef för PostNords ombudsnät.

100 nya paketboxar

Just nu pågår ett arbete med att få ut ytterligare 100 paketboxar. Dessa ska placeras ut på Sveriges landsbygd. Boxarna placeras utomhus i nära anslutning till där människor bor och rör sig dagligen. Den planerade postboxen i Nössemark kommer att finnas vid Nössemarks lanthandel.

De olika platserna har valts ut tillsammans med lokala kontakter för att få så bra förutsättningar som möjligt för de boende. Enligt Mathias Olsson har det varit stor efterfrågan på att få fler paketboxar till just landsbygden.

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunDalslandNössemarkPostnordSamhälle

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.