Hoppa till huvudinnehållet

Dödsfall: Sigrid Gustafsson

Publicerad:

Sigrid Gustafsson, Dals-Ed, har avlidit i en ålder av 94 år.

Hon var född och uppvuxen i Töftedal i en skara av totalt sju syskon.

Tidigt började hon jobba med olika sysslor på föräldrarnas gård. Sedan arbetade hon en tid som barnflicka och piga.

Hon utbildade sig därefter på folkhögskolan i Färgelanda och på småskoleseminariet i Skara. Det var också som småskolelärarinna hon kom att ägna sig åt under hela sitt yrkesverksamma liv.

Sitt första arbete fick hon i Lerdal. Det var också under denna tid hon träffade sin numera framlidne make Sigge. Paret gifte sig 1958. Ett år senare föddes dottern Kristina och 1964 föddes andra dottern Katarina.

Familjen bosatte sig i Dals-Ed, först i lägenhet och senare i villa. Sigrid fick först jobb som småskollärarinna i Bäckefors och sedan hemma i Dals-Ed.

Hon närde ett stort intresse för kultur, hon var med i konstföreningar i Dals-Ed och målade själv mycket. I övrigt tyckte hon mycket om att ägna sig åt olika former av hantverkssysslor. Hon lagade även gärna mat och tyckte mycket om att hålla kakkalas.

Hon var aktiv i hembygdsföreningen i Töftedal och PRO.

Ett annat stort intresse var hem och trädgård och auktioner. Hon tyckte mycket om att renovera och rusta hemmet. Sigrid och Sigge köpte även en sommarstuga i Håbol 1968, som var deras paradis. De var måna om att barnen fick vara på landet om somrarna.

När Sigrid var yngre var hon politiskt aktiv i Socialdemokraterna och intresset för samhällsfrågor var något som hon behöll under hela livet.

Hon närde ett starkt rättspatos och såg alltid till den lilla människans bästa. Hon beskrivs som omtänksam och bjöd andra på mycket av sin tid.

En viktig fråga för henne var att alla barn, oavsett bakgrund, skulle ha tillgång till skola och få möjlighet att lära sig nya kunskaper.

Den bortgångna sörjs närmast av dottern Kristina och hennes man Benny, barnbarn och barnbarnsbarn, dottern Katarina och systrarna Asta och Märta med familjer.

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunDödsfall

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.