Härlig tävlingshelg för Eds Ryttarsällskap

Ridsport
PUBLICERAD:
Ella och Oskar efter en 2:a plats i Sommerdressyren hos Färgelanda

Under helgen har Eds RS haft flera ryttare i olika discipliner och på olika platser.

I Åmål blev det storslam för Team Sinik med tre placeringar på fyra starter.

Men det hela började redan på fredagen med att den unge och lovande dressyrryttaren Alvin Krokström gjorde tävlingsdebut i Färgelanda med sin mammas häst Marmaja Rosann. Det var inte vilken debut som helst heller, Alvin och ”Maja” slog till och vann LB:1 med 71,25 procent.

Lisa och Alma efter 3:e platsen i Sugar Cup Regionfinal.

Vidare på hästdressyren i Färgelanda under lördagen placerade sig ett annat Eds RS-ekipage, den rutinerade ryttaren Pia Axelsson som rider sina egna uppfödningar. Den här gången blev det en andra plats med Drambuie i Medelsvår B:5 på fina 66,06 procent.

Även Alexandra Jourkvist startade LC:1 med sin Absolut Purple.

Agnes Sinik med Silver efter segern i Åmål

Vidare i Sommardressyren i Färgelanda slog Ella Andersson med sin Oskar till med fina procent 69,26 procent i LC:1och placerade sig på andra plats av 9 C-ponnys.

Samtidigt pågick hopptävlingar i Åmål och där var systrarna Agnes och Mollie Sinik med sina D-ponnys Lidens Silver Bell och Willow King.

Mollie och Willow King plockade hem en blå rosett i LE och sen blev det en gul i LD efter felfria ritter i både grund omgång och fas 2 i båda klasserna. Agnes, som också startade klassen, red en 0:a i grunden men fyra fel i fas 2.

Alvin Krokström segrare i LB:1 i sin första start.

Alma Ivarsson med sin C-ponny Midori startade Lätt E men petade tyvärr ner ett i grundomgången så det blev ingen rosett denna gång.

Däremot så startade Agnes sin ”Silver” i LC och slog till med en felfri runda och snabbaste tid och därmed seger och en blågul rosett.

Sen var det dags för hästar att starta i Åmål och där startade på lördagen Ida Ström med sin Theo i 80 centimeter och red felfritt i båda faserna, men hamnade precis utanför placering. Men i deras andra start för dagen, i 90 centimeter, var ekipaget felfria i båda faserna igen och denna gång räckte tiden till en andra placering och en blå rosett. Maria Kinhult har opererat foten och har då under tiden lämnat sin unghäst på vidareutbildning till Frank Kutscher som startade hennes ”Mix” i 90 centimeter och 1 meter med en felfri runda i första klassen och ett pet ner i andra klassen. Lisa Glad har även hon sin unghäst i Stall Kutscher för tillfället och där startade Vera Kutscher på Lisas Kärrs Braveheart som hade ett ner i första rundan och felfri i andra.

På söndagen i Åmål startade Cecilia Johansson sin ”Spättan” i 95 centimeter och med felfritt i båda grundomgång och fas 2 (omhoppning) så blev det en andra placering i klassen.

Vi hade även några ryttare som startade fälttävlan och Sugar Cup i helgen.

Lisa forsdahl och Alma efter placeringen i Färgelanda på måndagen.

På lördagen åkte Sonja Kindblom med sin C-ponny Belle till Ridklubben i Styringe, utanför Halmstad. Efter dressyren låg de på en fin tredje plats, men sen i hoppmomentet så blev det fel hinder på slutet och därmed var de uteslutna ur tävlingen. Men de fick ändå lov att starta terrängprovet, men utom tävlan.

På söndagen var det dags för Sugar Cup Regionfinal, både Lisa Forsdahl och Amanda Forsdahl valde i år att åka på regionfinal till området Stor Göteborg. Väl på plats hos Valsängs Ryttarförening så slog Lisa Forsdahl med sin Alma till med en tredje plats med fina 8,0 i stilpoäng. Nu är det spänd väntan för att se om de får lov att komma till Riksfinalen på Flyinge om två veckor. För Amanda och hennes Black Moon slutade det med en ofrivillig avsittning efter tre hinder och ett besök på NÄL. Men allt verkar ha gått bra om än ridförbud i minst 1,5 vecka.

På måndagen startade Ella Andersson med Oskar och Lisa Forsdahl med Alma i LC:1 där Lisa blev placerad med på andra plats med fina 63,89 procent och Ella och Oskar hamnade precis utanför placering med 62,79 procent. Ella och Oskar startade även i LB:1 och landade på fina 64,11 procent, men utanför placering. Lisa Forsdahl red ett dressyrprogram för fälttävlan och fick 60,22 procent.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.