Hoppa till huvudinnehållet

Alida Molander uttagen i seniorlandslaget

Publicerad:
Pontus Nordwall
redaktion@dalslanningen.se
Alida Molander från Ed är uttagen till seniorlandslaget.
Alida Molander från Ed är uttagen till seniorlandslaget. Foto: Pontus Nordwall

Den första juli togs de nya trupperna ut för herrarnas och damernas Team Sweden i Bowling. En av de som förbundskaptenen Robert Andersson plockade med var Alida Molander från Ed.

– Skall bli väldigt kul att få vara med och kommer vara utvecklande då det är det bästa spelarna i Sverige som är uttagna, säger Alida Molander.

Team Sweden är vad man i bowlingen kallar landslaget de som är med är uttagna kommer vara aktuella för kommande seniormästerskap. Storstjärnan Joline Persson Planefors som blev utsedd till årets bowlarare på damsidan i Sverige förra året har tagit en paus men för övriga toppbowlare blir det två tävlingar där de får visa upp sig mot varandra. En går av stapel i Eds bowlinghall den 6-9 oktober.

– Förutom tävlingen på hemmaplan så blir det en i Söderköping så det skall bli spännande, säger hon.

Alida Molander representerar Team X-Calibur BK i damernas elitserie men har även spelat en del matcher med KS Edsbowlarna i division 2. Nyligen var hon med och spelade under SM veckan i Linköping. I första finalsteget var de tio bowlare där de åtta bästa skulle gå vidare till finalsteg två. De spelade fem serier och Alida lyckades slå 926 poäng totalt men det var tre poäng ifrån att gå vidare.

– Det kändes surt och inte alls som jag tänkt mig. Jag behöver dock kontinuerlig träning och det är svårt nu när många hallar är stängda under sommaren, säger Alida Molander.

Just nu är det lite lugnt för henne men i augusti väntare två tävlingar, en i europatouren och en i världstouren. Av de mål Alida hade satt upp för den kommande säsongen har redan en blivit uppfylld genom att hon kom med i Team Sweden.

– När jag inte längre kan vara med i juniormästerskap så var det helt klart ett av mina stora mål men samtidigt hoppas jag också precis som förra säsongen att fortsätta utvecklas, säger Alida Molander.

Artikeltaggar

Alida MolanderBowlingEd

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.