Hoppa till huvudinnehållet

En middag med Britt Bohlin auktioneras ut till förmån för Barncancerfonden

Publicerad:
En middag med Britt Bohlin kommer att auktioneras ut till förmån för Barncancerfonden.
En middag med Britt Bohlin kommer att auktioneras ut till förmån för Barncancerfonden. Foto: Pressfoto

En fin middag med förre landshövdingen Britt Bohlin? Ja, Bohlin är en av de kändisar som man bjuda på när Dalslands Kulturauktion arrangeras för femte gången. Alla intäkter går till Barncancerfonden.

Samtidigt passar hon på att göra ett litet utspel.

– Jag tycker att det bör skapas ett flygmuseum om den legendariska flygaren Albin Ahrenberg på Baldersnäs, säger Britt Bohlin.

Platsen för Dalslands Kulturauktion är som vanligt Långeds Folkets Hus i Dals Långed och datumet blir söndagen den 24 juli. Arrangemanget hålls under Bengtsfors kulturvecka.

– Det kommer att gå till så att vem som helst kan komma och bjuda på att äta en flerrättersmiddag tillsammans med Britt Bohlin, säger skaparen av Dalslands Kulturauktion Jonny Andersson.

Han hoppas att privatpersoner, företag, organisationer, föreningar kommer och bjuder på att få äta en fin middag med Britt Bohlin från dalsländska Teåker.

Riksdag och landshövding

Britt Bohlin har gått från att ha varit lokal fackordförande inom vården till att bli riksdagsledamot och gruppledare för Socialdemokraterna.

Därefter utsågs hon till landshövding i Jämtlands län och sedan blev hon direktör för Nordiska Rådet. Numera är hon utredare inom Civilbefolkningsskydd och utredare inom Posten. Hon är även ordförande i Trafikverket och ordförande för Visit Dalsland.

Värnar turism och natur

– Jag är speciellt intresserad av besöksnäringen och jag ser stora likheter mellan Jämtlands län och landskapet Dalsland när det gäller naturturism och värnandet om naturmiljöer, säger Britt Bohlin.

Det är viktigt med olika evenemang som lockar många besökare och skapar trivsel bland de boende, menar hon.

– För de stora evenemangen är ofta det som är inkörsporten för besökare att besöka området och när de sedan är på plats kan de upptäcka vilken intressant och vacker natur och miljö som finns både i Dalsland och Jämtland.

”Museum för Ahrenberg!”

Britt Bohlin är också intresserad av fotboll och speciellt hur damfotbollen har utvecklas.

– Sedan tycker jag att det bör skapas ett flygmuseum om den legendariska flygaren Albin Ahrenberg på Baldersnäs, det gäller att ta vara på vad som har funnits eller finns i landskapet Dalsland och utveckla det, säger Britt Bohlin.

Totalt tre lokala kändisar kommer att auktioneras ut. De två övriga meddelas senare.

Jonny Andersson berättar att han även kommer att gå runt i butiker/företag och be dem att skänka nya föremål som kommer att auktioneras ut till förmån till Barncancerfonden stöd till Barncancerforskningen.

Artikeltaggar

AuktionerBritt BohlinDals LångedDalslands kulturauktionJonny AnderssonLångeds Folkets husNöje/Kultur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.