Hoppa till huvudinnehållet

Agnes Thor uttagen till U21-landslaget – NM i Finland väntar

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Juniorkanotisten Agnes Thor tilldelas NWT och Sisus ungdomsidrottstipendium.
Juniorkanotisten Agnes Thor tilldelas NWT och Sisus ungdomsidrottstipendium. Foto: Johan Lindahl

Hon har haft problem med en axel under en längre tid, men nu är Bengtsforskanotisten Agnes Thor tillbaka för fullt igen. Det har belönats med en plats i U21-landslaget till nordiska mästerskapen i Finland.

Förstaårssenioren Agnes Thor har inlett säsongen starkt, först i Köpenhamn, där det blev semifinal, och sedan i Jönköping, där hon gick till final på K1 200 meter.

– På de tävlingar jag kört tycker jag att jag är med bra i min åldersklass trots att jag fortfarande under vintern haft problem med min axelskada men nu är den bra så nu har jag möjlighet att träna på så mycket som jag vill, säger 19-åringen som tävlar för Bengtsfors Bois.

Nu väntar nordiska sprintmästerskapen för U21 i finska Tammerfors i början av augusti.

– Det känns väldigt bra att bli uttagen till NM. Jag är förstaårssenior så det är kul att man redan nu tagit en plats i U21-landslaget. På NM så hoppas jag att jag får många bra lopp och en medalj såklart. Har varit så nära många gånger men har ingen NM-medalj ännu så det hade varit roligt om jag hade kunnat ta en denna gång, säger hon.

Inget är spikat ännu, men i skrivande stund ser det ut som att Agnes Thor ska tävla i K2 500 meter, K2 1000 meter, K2 5000 meter samt K1 5000, K4 200 och K4 500.

Artikeltaggar

Agnes ThorBengtsforsBengtsfors BoisKanot

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.