Föreningsnytt: Resa med Dalslandas Gille den 11 juni

Familj
PUBLICERAD:

Efter att Dalslands Gille i Göteborg anordnat två etapper på Dalslands kanal 2019 och 2021 fanns önskemål om fler utflykter.

Gillet anordnade därför en heldagsutflykt med buss, Dalsland runt, lördagen den 11 juni.

Första stopp blev vid Ekholmens säteri utanför Dals Rostock för kafferast samt en berättelse om säteriets historia.

Vidare till Åmål där Gustav Wennberg mötte oss för en givande stadsvandring i gamla stan och där han även berättade om Åmåls brokiga historia.

Med på den fortsatta resan till Edsleskog berättade Gerhard Jansson om utgrävningarna vid Edsleskogs medeltidskyrka. Därefter lunch vid närliggande Edsleskogs Gästgiveri.

Nästa mål var Halmens Hus i Bengtsfors där Sofia Hartman Prim mötte vid bussen och berättade historien om halmslöjden i bygden följt av besök på utställningen.

Resan gick sedan mot sista anhalten för dagen restaurang Lilla Le i Ed för en kaffe rast avslutad med en guidad tur runt Lilla Le.

Åter i Göteborg på kvällen efter en lyckad och uppskattad resa planerad av vice ordförande Sven Pettersson och avgående ordförande Ingalill Joelsson.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.