Hoppa till huvudinnehållet

Studentnatten: 18-åringen kvar i häktet – ”sannolika skälen stärkts”

Publicerad:
Det stora bråket som ledde till knivskärningen natten till den 11 juni ägde rum på Hamngatan utanför studentfesten som pågick.
Det stora bråket som ledde till knivskärningen natten till den 11 juni ägde rum på Hamngatan utanför studentfesten som pågick. Foto: Elinor Thuresson

Den man i 18-årsåldern som först häktades misstänkt för mordförsök under studentnatten blir kvar i häktet ytterligare två veckor med särskilda restriktioner.

Åklagaren har begärt och fått förlängd åtalstid, vilket betyder att 18-åringen blir kvar i häktet åtminstone till den 14 juli. Han har även fortsatt restriktioner vad gäller kontakten med omvärlden.

Den misstänkte unge mannen motsätter sig fortsatt häktning men tingsrätten bedömer att skälen för frihetsberövandet överväger.

Förundersökningen är inte klar än. Åklagaren skriver i sin häktningsframställan att det ska hållas fler förhör och att analyssvaren av de tekniska undersökningarna inte har kommit. Det pågår också dataanalys av elektronisk utrustning. Åklagaren menar att häktningen behövs och är berättigad med tanke på det allvarliga brottet som misstankarna gäller: ”Under utredningstiden har de sannolika skälen stärkts.”

Under fredagseftermiddagen hölls också häktningsförhandling för den 17-åring som anhölls i måndags, misstänkt för medhjälp till mordförsök. Åklagaren vill att även han ska stanna i häktet med kontakt- och informationsrestriktioner. Där är inte protokollet färdigskrivet än.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusHäktningarMordförsök

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.