Hoppa till huvudinnehållet

Lekplats rustas upp – då är den klar

Publicerad:
Pernilla Lönngren
pernilla.lonngren@dalslanningen.se
Det avspärrade området där den nya hinderbanan sedan kommer att stå.
Det avspärrade området där den nya hinderbanan sedan kommer att stå. Foto: Pernilla Lönngren

Bengtsfors kommun är just nu i full färd med att rusta upp lekplatsen vid Centralparken i Bengtsfors. Flis har lagts ut som underlag och en hinderbana ska inom kort komma på plats.

En del av lekplatsen vid Centralparken i Bengtsfors är nu avspärrad. Detta på grund av att ett markarbete pågår där ny lekutrustning ska stå. Den kommer att vara i form av en hinderbana.

– Om allt flyter på som det ska borde lekplatsen vara klar nästa vecka, säger Jerker Andreasson, arbetsledare vid gatukontoret i Bengtsfors kommun.

Närproducerad flis

Vid piratskeppet, gungorna och övriga lekstationer har det gamla underlaget med grus och sand ersatts mot flis. Flisen är gjord av sly som tagits ner i kommunen och en viss del kommer även från Ahlstrom Munksjö Paper i Billingsfors. Flisen är ett mjukare underlag än sand då det inte fryser på samma sätt vintertid. Man kan även fylla på med mer flis i takt med att den förmultnar. Detta skriver kommunen på sin hemsida.

Tanken är också att så småningom placera ut nya bänkar i parken.

Flis har ersatt det gamla underlaget som bestod av grus och sand.
Flis har ersatt det gamla underlaget som bestod av grus och sand. Foto: Pernilla Lönngren

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommunBengtsfors kommun (org)CentralparkenLekplatserNyheter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.