Hoppa till huvudinnehållet

Studentnatten: Ytterligare en 17-åring anhållen

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Ett stort bråk uppstod utanför studentfesten på Dalslands Skafferi, där många ungdomar hade samlats. När polis kallades till platsen upptäcktes den knivskurne 18-åringen.
Ett stort bråk uppstod utanför studentfesten på Dalslands Skafferi, där många ungdomar hade samlats. När polis kallades till platsen upptäcktes den knivskurne 18-åringen. Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare en man, i 17-årsåldern, misstänks nu för inblandning i mordförsöket på en 18-årig man utanför studentfesten vid Dalslands Skafferi, natten till den 11 juni. Mannen anhölls under måndagen.

Mannen misstänks för medhjälp till försök till mord. Framkomna utredningsuppgifter ledde fram till beslutet att anhålla personen, vilket skedde under måndagen.

Studentnatten: 18-åringen blev häktad misstänkt för mordförsök

De två män i 18-årsåldern som sedan tidigare misstänks för inblandning i mordförsöket är fortsatt häktade. Männen nekar till anklagelserna.

”Jag kan inte lämna besked i nuläget om när åtal är att vänta”, skriver åklagaren Andrea Welin i ett e-postmeddelande.

Vilken roll de olika männen misstänks ha haft vid knivskärningen kan hon inte heller gå in på i nuläget.

”Jag kan inte lämna besked om vilken roll de olika personerna haft, utredningen kring detta pågår fortsatt”.

Den knivskurne 18-åringen som Säffle, som flögs i ambulanshelikopter till Sahlgrenska, har nu lämnat sjukhusvården och är hemma igen.

Artikeltaggar

AnhållnaBrott & blåljusÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.