Hoppa till huvudinnehållet

Sommarcafé öppnar i anrik järn- och diverseaffär

Publicerad:
Under sommaren är Lailas café öppet i den gamla järn- och diverseaffären Anton Olsson.
Under sommaren är Lailas café öppet i den gamla järn- och diverseaffären Anton Olsson. Foto: Tommy Lofgren

I den tidigare järn- och diversehandeln Anton Olsson i Dals Långed finns känslan av en lanthandel i klassisk genuin miljö kvar. Idag inhyser lokalerna café under sommaren och olika speciella tillfällen som den årliga julmarknaden.

Idag, onsdag 29 juni öppnar Lailas café, som ägaren Laila Bakken driver, för sommaren. Hon och hennes sambo bor nästgårds och köpte den anrika fastigheten när den blev till salu för några år sedan. Förutom café brukar de också anordna en välbesökt julmarknad i december och på hösten ges plats för den årliga äppeldagen.

Sommarcaféer kommer att vara öppet under dagtid onsdag-söndag. Våfflor, smörgåsar och mjukglass kommer att serveras.

– Kanske blir det lite småvarmt också. Om intresse finns erbjuder vi också Melodikrysset med kaffe och ostmacka. Då öppnar vi tidigare för de som vill kryssa, säger Laila Bakken.

Artikeltaggar

Anton OlssonDals LångedFritid och livsstilLaila Bakken

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.