Hoppa till huvudinnehållet

Vilda djur och vilda äventyr – aktivitetsparken fortsätter att växa

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Pontus Gyllenberg är vd för Dalslands Aktiviteter.
Pontus Gyllenberg är vd för Dalslands Aktiviteter. Foto: Helena Lindgren

En av norra Europas största anläggningar när det kommer till upplevelser och äventyr ute i skog och mark ligger i Steneby.

Det gäller förstås Dalslands Aktiviteter. Nytt för säsongen är att företaget tidigare i år också har övertagit Laxsjöns camping & friluftsgård.

På Dalslands Aktiviteter kan man hälsa på parkens sällskapliga älgar, många dovhjortar och mufflonfår. På Stenebyälven kan man paddla kajak och på Stenebyleden, som löper längs med älven, kan man upptäcka den storslagna naturen till fots.

I Stenebyälven kan man även vaska guld. Aktiviteten kräver tålamod och noggrannhet, men känslan av att få fram guldkornen gör det värt det.

Ridturer och höghöjdsbana

Såväl nybörjare som rutinerade ryttare kan dessutom ta en guidad ridtur på Dalslands Aktiviteters trygga hästar. Ett kanske mindre tryggt, men minst lika fascinerande djur är bävern som går att se på det guidade bäversafarit. Guiden visar den skygga bäverns boplats och dess avtryck i naturen.

På Dalslands Aktiviteter går det förstås även att haka på den senaste trenden med sup, stand up paddleboard. Här glider man fram på vattnet, ståendes på en bräda och blir ett med naturen.

Två zipline-banor

För den som vill testa på pulsen passar det utmärkt att anta utmaningen på höghöjdsbanan på tio till 18 meters höjd. Vill man ännu högre upp i luften kan zipline vara den rätta aktiviteten. De två zipline-banorna är 20 till 50 meter över marken och blir tillsammans drygt 900 meter långa – en av de längsta i Norden.

På hög höjd hos Dalslands Aktiviteter.
På hög höjd hos Dalslands Aktiviteter. Foto: Kajsa Kax Dalslänningen

Övertog campingen

På Dalslands Aktiviteter kan man bo i kåta, i stuga eller hus – och för den delen glashus. Men anläggningen har länge varit i behov av fler boendeplatser.

Genom vårens förvärv av Laxsjöns camping & friluftsgård få företaget nu tillgång till 85 bäddar i stugor och 150 campingplatser.

Laxsjöns camping & friluftsgård fick i våras en ny ägare i Dalslands Aktiviteter.
Laxsjöns camping & friluftsgård fick i våras en ny ägare i Dalslands Aktiviteter. Foto: Tommy Lofgren

Dalslands Aktiviteters vd, Pontus Gyllenberg, berättar att det kommer att bli dirt track-bana, en cykelslinga med rena teknikhinder och mountainbikesträckor i anslutning till campingen.

Vidare erbjuder campingen minigolfbana, en hundbadplats och en restaurang som kommer att servera öl, burgare och pizzor.

– Jag tror att det blir en jättebra sommar, vi har nu (läs i slutet av maj) under två helger i rad haft varit full beläggning i stugor och vandrarhem. Vi märker att det har lossnat för utländska kunder, svenskar och företagsmarknaden, säger Pontus Gyllenberg.

Artikeltaggar

Dalslands aktiviteterFritid och livsstilPontus GyllenbergSommarSteneby

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.