Hoppa till huvudinnehållet

Fullspäckad sommar på Baldersnäs

Publicerad:
Mycket på gång på Baldersnäs. Traditionellt midsommarfirande arrangeras i juni och under juli blir det både helikopterflygning, barnens dag och historisk snapsvandring.
Mycket på gång på Baldersnäs. Traditionellt midsommarfirande arrangeras i juni och under juli blir det både helikopterflygning, barnens dag och historisk snapsvandring. Foto: Sanna Stark

Det är mycket på gång på Baldersnäs i sommar. Midsommarfirande, musik och snaps är bara några av aktiviteterna.

Baldersnäs herrgård ligger på en halvö i Laxsjön, fem kilometer norr om Dals Långed. Området har en lång historia. Baldersnäs byggdes ut till herresäte 1796, en stor park med över 240 arter buskar och träd anlades och området blev en stor attraktion. Den nuvarande huvudbyggnaden uppfördes 1910.

I dag är Baldersnäs en anläggning med hotell, restaurang och konferens och i sommar är det fullspäckat med aktiviteter på området.

Traditionellt midsommarfirande arrangeras i juni och under juli blir det både helikopterflygning, barnens dag och historisk snapsvandring.

Augusti bjuder på konstutställning och yoga med Sofia Persson.

Artikeltaggar

BaldersnäsBaldersnäsDjur och naturFritid och livsstilMidsommarSommar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.