Nyöppnat bageri har stängt ner: “Bättre att ta ett tidigt beslut”

Publicerad:
Thomas Cubbin och Alexander Rawlins har tagit beslut om att stänga Bagaren och Björnen, Eds enda bageri. Foto: Helena Lindgren

Nyöppnade bageriet Bagaren och Björnen i Ed, som Dalslänningen skrivit om tidigare, har nu blivit tvungna att stänga. Detta redan efter cirka fem veckors öppethållande.

– Det känns tråkigt, säger Alexander Rawlins, en av ägarna.

Det var i maj som Alexander Rawlins och Thomas Cubbin öppnade Eds enda bageri. Tanken var att kunna erbjuda landsbygdsborna ekologiskt bröd och kvalitetsvaror. Men nu drygt en månad senare har de fått stänga ner. Anledningen till den hastiga nedstängningen beror enligt ägaren Alexander Rawlins på den inflation som råder i Sverige.

– Baserat på de prognoserna som vi har skulle det inte fungera, så det var bättre att ta ett tidigt beslut, säger han.

Han berättar att många som arbetar inom livsmedelsbranschen har det jobbigt just nu, och att han inte tror att det kommer bli lättare framöver.

Många ledsna kunder

Många kunder var enligt Alexander ledsna när de stängde.

– Vi hade börjat bygga upp en kundkrets. Det var bland annat flera norska och tyska kunder som kom och handlade hos oss, säger han.

Trots att utfallet inte blev som de hade planerat, ångrar de inte att de vågade prova på att ha ett eget bageri. Det finns i dagsläget inga planer på att öppna upp igen.

– Det var lärorikt och roligt, så vi ångrar ingenting. Men som det ser ut just nu kommer vi inte kunna ha öppet igen, säger Alexander.

Artikeltaggar

Bagaren och BjörnenEdEkonomi

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare