Hoppa till huvudinnehållet

Efterlängtade traditionen återkommer efter två år: ”Så glada”

Publicerad:
Pernilla Lönngren
pernilla.lonngren@dalslanningen.se
Efter två år med restriktioner planeras det nu för ett traditionellt Harvens dag i augusti.
Efter två år med restriktioner planeras det nu för ett traditionellt Harvens dag i augusti. Foto: Anna Nyberg

Lördag den 27 augusti är det äntligen dags igen för Harvens dag i Färgelanda. En tillställning som har varit tradition att anordna sista helgen i augusti sedan 1987. Efter två pandemiår då inget har varit som vanligt, ser kommunen nu fram emot att kunna mötas igen.

– Det ska bli som en stor familjefest, säger Lina Gustavsson, näringslivsstrateg i Färgelanda kommun.

Att göra ett besök på Harvens dag är en årlig tradition för många av Färgelandaborna. Med ett inställt evenemang 2020 och en anordnad dag i betydligt mindre skala 2021, är det nu äntligen dags igen för en traditionell Harvens dag.

– Vi är så glada att kunna fortsätta med den här traditionen, säger Lina Gustavsson, näringslivsstrateg i Färgelanda kommun.

Programmet är inte klart än, men det kommer det att bjudas på barn- och familjeunderhållning, bondemarknad, musikunderhållning och den återkommande veteranbilsträffen.

Lokala föreningar och producenter

Även föreningar och näringsliv kommer att lyftas och finnas på plats för att visa vad som finns att tillgå i kommunen.

– Vi har ju så enormt engagerat förenings- och näringsliv i kommunen, så nu hoppas vi att så många som möjligt vill komma och visa upp sig, säger Lina Gustavsson.

Kommunen har förhoppning om att många lokala producenter vill delta i bondemarknaden. Tanken är att det ska finnas alltifrån hantverk till livsmedel för visning och försäljning.

– Vi hoppas på bra uppslutning. Det är med stor glädje som vi ser fram emot detta! Det känns lyxigt att kunna mötas igen och ha en härlig dag tillsammans, säger Lina Gustavsson.

Artikeltaggar

FärgelandaNärproduceratNöje/KulturSamhälle

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.