Hoppa till huvudinnehållet

Studentnatten: Misstänkte 17-åringen blev frisläppt

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Tingsrätten avslog åklagarens begäran om häktning.
Tingsrätten avslog åklagarens begäran om häktning. Foto: Micke Larsson/TT

Den 17-åring som suttit anhållen och begärts häktad, misstänkt för mordförsök på en 18-årig man utanför fredagens studentfest på Dalslands skafferi, har försatts på fri fot.

På tisdagseftermiddagen genomfördes häktningsförhandlingen med den 17-åring som suttit anhållen misstänkt för mordförsök i anslutning till fredagens studentfest på Dalslands Skafferi.

Tingsrätten avslog åklagarens begäran om häktning och mannen släpptes på fri fot då tingsrätten inte ansåg att det förelåg sannolika skäl avseende honom. Det krävs synnerliga skäl för att häkta minderåriga.

Ytterligare en ung man anhölls i söndags, misstänkt för inblandning i dådet. Den mannen har nu också begärts häktad av åklagaren.

Under tisdagen anhölls ytterligare en person, misstänkt för inblandning, men den person har släppts.

Det var strax efter klockan 01.00, natten till lördagen, som ordningsvakter på platsen ringde efter polisiär förstärkning till Hamngatan i Åmål. Uppemot 200 ungdomar hade samlats på platsen och det hade uppstått bråk. Polisen fann då en 18-åring som hade knivhuggits i bålen. Framåt 03.30 kunde polisen sedan gripa en misstänkt gärningsman, 17-åringen som nu släppts.

Ännu en person anhållen efter knivdådet på studentfesten i Åmål17-åring begärd häktad misstänkt för mordförsök

Artikeltaggar

Brott & blåljusÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.