Hoppa till huvudinnehållet

Barnbibliotek och lärcenter invigdes: ”En mysig plats”

Publicerad:
Kommunalrådet Ann Blomberg och bibliotekarien Marie Böngren invigde den nya barnavdelningen på Färgelanda bibliotek. Barn från förskolorna i Stigen och Håvesten deltog också.
Kommunalrådet Ann Blomberg och bibliotekarien Marie Böngren invigde den nya barnavdelningen på Färgelanda bibliotek. Barn från förskolorna i Stigen och Håvesten deltog också. Foto: Torbjörn Olsson

Två invigningar har skett i Färgelanda, dels invigdes en ny barnavdelning på biblioteket i Centrumhuset, dels vuxenutbildningens nya lokaler i samma byggnad.

Genom medel från kulturrådets pott ”Stärkta bibliotek” har Färgelanda bibliotek kunnat iordningställa en barnavdelning. Önskemålet var att skapa en ny mötesplats för bland annat familjer, då kommunens familjecentral lades ner och det kan nu uppfyllas.

– Det blev som vi tänkt, en mysig plats. Nu kan mammor och familjer mötas och barnen kan samtidigt introduceras för böcker, säger Therese Dahlgren-Jarske på biblioteket.

En rad barn från Stigens respektive Håvestens förskola fick delta i den högtidliga invigningen då kommunalrådet Ann Blomberg och bibliotekarien Marie Böngren klippte det blågula bandet.

Lärcenter

Vuxenutbildningen, som har omkring 200 elever per år, och tidigare funnits i Dalslands folkhögskola har nu fått mer ändamålsenliga lokaler i Centrumhuset. Genom medel från Skolverket har de kunnat göra ordning ett eget lärcenter. Det invigdes häromdagen av rektorn för vuxenutbildningen Mona Jonsson och ordföranden i utbildningsnämnden Tobias Bernhardsson.

– Det är fantastiskt roligt att vi fått den här möjligheten att utveckla vuxenutbildningen. Det är fräscha lokaler och ligger centralt och vi har fått bra utrustning. Distansundervisningen har ökat och nu har vi möjlighet till hybridutbildning, säger Mona Jonsson.

Mona Jonsson, rektor för vuxenutbildningen klippte det blågula bandet tillsammans med Tobias Bernhardsson, ordförande i utbildningsnämnden.
Mona Jonsson, rektor för vuxenutbildningen klippte det blågula bandet tillsammans med Tobias Bernhardsson, ordförande i utbildningsnämnden. Foto: Torbjörn Olsson

Artikeltaggar

FärgelandaFärgelanda bibliotekFärgelanda LärcenterSkola och utbildning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.