Hoppa till huvudinnehållet

Succé för marknad på landet – ”Jätteroligt att det kommer så mycket folk”

Publicerad:
Stora och små hade det trivsamt på natursköna Vänna gård i Vårvik.
Stora och små hade det trivsamt på natursköna Vänna gård i Vårvik. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Johanna och Kristoffer Emanuelsson var överväldigade och glada över alla besökare som kom till deras premiär av design- och hantverksmarknad på Vänna gård i Vårvik.

– Jätteroligt att det kommer så mycket folk och så många utställare, sa Johanna.

– Vi fick lite stresspåslag när vi fick se att det började rulla in bilar redan vid halv tolv, sa hon.

Kaffe och grytkaka över öppen och eld var ett populärt inslag i marknaden. Tony Blom från Uddevalla stod för bak och kaffekok.
Kaffe och grytkaka över öppen och eld var ett populärt inslag i marknaden. Tony Blom från Uddevalla stod för bak och kaffekok. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Arrangemanget var noga förberett och parkeringsplatser var iordningställda på flera åkrar. Vänner hjälpte till som parkeringsvakter, med servering och allt som skulle klaffa runtomkring.

Alfred Emanuelsson sålde fågelholkar bland annat och Elliot Hartman Prim egenodlade pumpaplantor och båda tyckte försäljningen gick bra.
Alfred Emanuelsson sålde fågelholkar bland annat och Elliot Hartman Prim egenodlade pumpaplantor och båda tyckte försäljningen gick bra. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Egendesignade

Ett 30-tal utställare med allt från egendesignade smycken till keramik och fårskinn ville delta och hade satt upp sina stånd både utanför lagården och inne i de mysiga ladorna. Det fanns också ett bord där barnen kunde måla sina egna kepsar. Dagen till ära hade Johanna och Kristoffer också tagit fram kepsar och muggar med Vänna gårds loga. Tobias Testi från Dals Långed hade designat loggan.

Kristoffer Emanuelsson och Carro Anderberg sjöng country och bluegrass och höjde stämningen.
Kristoffer Emanuelsson och Carro Anderberg sjöng country och bluegrass och höjde stämningen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Amerikanska södern

”Jätteroligt”, ”trevligt” och ”fint ordnat” var responsen från besökare den här dagen och många gladdes också åt att en barnfamilj hade flyttat ut på landet. Marknadspremiären bjöd på lagom sol och värme. Det enda arrangörerna fick kämpa med var blåsten, speciellt vid sångframträdandena men Kristoffer Emanuelsson och Carro Anderberg tog lä vid en lastkärra när de sjöng. När banjotonerna ljöd till countrysången kunde man nästan tro man befann sig på en gård i den amerikanska södern.

Kerstin Karlsson kommer ursprungligen från Vårvik men bor nu i Kil. På marknaden sålde hon fårskinn från egna får.
Kerstin Karlsson kommer ursprungligen från Vårvik men bor nu i Kil. På marknaden sålde hon fårskinn från egna får. Foto: Britt-Marie Erlandsson
Jonna Wikman visade fina målningar i akvarell och akryl inne i ladan.
Jonna Wikman visade fina målningar i akvarell och akryl inne i ladan. Foto: Britt-Marie Erlandsson
Design- och hantverksmarknad på Vänna gård, Vårvik, Gustavsfors
Design- och hantverksmarknad på Vänna gård, Vårvik, Gustavsfors Foto: Britt-Marie Erlandsson
Design- och hantverksmarknad på Vänna gård, Vårvik, Gustavsfors
Design- och hantverksmarknad på Vänna gård, Vårvik, Gustavsfors Foto: Britt-Marie Erlandsson

Artikeltaggar

CountrymusikKristoffer EmanuelssonLandsbygdMarknaderNöje/KulturVänna gård

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.