Hoppa till huvudinnehållet

Alidas nya succé – första SM-guldet som senior: ”En av höjdpunkterna”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Alida Molander tog sitt första SM-guld på seniornivå under helgen som gick.
Alida Molander tog sitt första SM-guld på seniornivå under helgen som gick. Foto: Swebowl

Succésäsongen fortsätter för Edsbowlaren Alida Molander. Efter två SM-silver på några veckor tog hon sitt första guld på seniornivå i den individuella damklassen 22-30.

– Det är såklart en av höjdpunkterna, säger hon.

Under helgen som gick avgjordes de individuella SM-finalerna i Stockholm, där 25 individuella svenska mästare korades.

I klassen Damer A 22-30 vann Alida Molander, Team X-Calibur, från Ed sitt första guld på seniornivå. Och hon slog högt under hela tävlingen. 1 870 poäng över åtta kvalserier och i finalen fortsatte hon att prestera. Med 1 944 poäng toppade hon klart före tvåan Janina Lindberg, BK Merci.

– Ett SM är alltid ett SM. Det var roligt att kunna slå högt i kvalet och sedan fortsätta prestera. Det var absolut ingen spikrak väg till finalen utan jag hade 100 poäng upp till förstaplatsen efter fyra serier, men sedan kom jag ikapp och lyckades avsluta starkt. Det känns väldigt bra att kunna spela på en så hög nivå, säger 24-åringen.

Nu återstår elit-SM under SM-veckan där alla åldrar tävlar mot varandra och den ultimata vinnaren ska utses. Alida Molander har redan inlett kvalet och ligger just nu sjua med två starter kvar till helgen.

– Jag hoppas och tror att det ska räcka till final först och främst, men sen vet jag att det kommer bli tufft. Jag har absolut chansen. Jag har spelat bra under året så det blir spännande att se.

Det har varit en succésäsong så här långt för Alia Molander. Med klubblaget Team X-Calibur tog hon sig till final i åttamanna-SM där det blev en silvermedalj som hon följde upp med ännu en silverpeng i tremanna-SM.

– Jag har höjt mitt snitt med ungefär 20 poäng i år och höjt både min lägsta- och högstanivå. Jag får ända säga att det gått bra i tävlingarna, säger hon.

Artikeltaggar

Alida MolanderBowlingEdSM-veckanTeam X-Calibur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.