Hoppa till huvudinnehållet

Klubbat och klart: Motionsgården säljs: ”Skönt att få avslut”

Publicerad:
Motionsgården Allégården i Högsäter säljs.
Motionsgården Allégården i Högsäter säljs. Foto: Johan Lindahl

Under onsdagens fullmäktige klubbades beslutet att sälja motionsgården Allégården i Högsäter till Patrik Airas och Christel Örtengren för 145 000 kronor.

– Det känns skönt att vi kommer till avslut, säger kommunstyrelsens ordförande Ann Blomberg (C).

Lokala entreprenörer vill köpa motionsgården: ”En knytpunkt”Motionsgård på väg att säljas – köpare identifieradIdrottsföreningar hamnar i kläm när motionsgård ska säljas

Ett enat fullmäktige tog beslutet under onsdagens sammanträde att sälja Allégården i Högsäter till lokala entreprenörerna Patrik Airas och Christel Örtengren, som la det högsta budet på 145 000 kronor.

– Det är lite roligt att det här den sista föreningslokalen som var kvar i kommunal regi. Nu har vi sålt diverse olika lokaler, och det här var den sista. Det är skönt att vi kommer till avslut, sa Ann Blomberg under fullmäktigemötet.

Allégården har under 25 års tid varit hemvist för orienteringsklubben Skärmen och Högsäters skidklubb helt gratis. Föreningarna fick möjligheten att ta över hela den 500 kvadratmeter stora fastigheten för det symboliska priset på en krona, men valde att tacka nej.

När försäljningen först kom på tal fanns en oro att man skulle bli av med sin föreningslokal. Men ett nytt hyresavtal har nu skrivits över nästa år, som innebär att föreningarna nu istället hyr ett sammanträdesrum och ett förråd för 12 000 kronor per år.

Artikeltaggar

AllégårdenAnn BlombergHögsäterHögsäters plåt och däckNäringsliv

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.