Replik: För barnens och föräldrarnas bästa: Stäng INTE fritids på Lövåsen

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Vi tycker att fritis behövs i Billingsfors för att barnen ska få mer tid i hemmen, hinna till olika idrottsaktiviteter, kunna träffa eller i alla fall se sina småsyskon redan när skolan slutar”, skriver insändarskribenterna.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Vi har nu läst två insändare av Djupt bekymrad skolengagerad, Bengtsfors kommun. Det är tråkigt att du inte skriver under med ditt namn. För om man står för det man skriver, så behöver man inte gömma sig bakom en signatur.

Du skriver att syftet inte var att på något sätt vara nedlåtande. Det är du ju i bägge insändarna. Det beror inte på att vi tolkar det ytligt eller tidstypiskt. Nej, vi tolkar det som det står; lyxverksamhet, bekvämlighet för föräldrar, körkortslösa bör inte bosätta sig på landsbygden, beklämmande att Monica Haraldsson Stark lyfter fram skrivelser ur läroplanen i sin insändare, mm.

Den insändaren var bra Monica H S.

Vi har valt att bo i Billingsfors för att vi tycker det är ett bra samhälle med många möjligheter. Här finns många aktiva föreningar. Vi har bollhall, gymnastiksal, samlingslokal och gym under samma tak. En fd. skolgård som är gemensam för fritis och förskolan, samt har lekplats och multiplan.

Vi tycker att fritis behövs i Billingsfors för att barnen ska få mer tid i hemmen, hinna till olika idrottsaktiviteter, kunna träffa eller i alla fall se sina småsyskon redan när skolan slutar.

Även bra i miljöperspektiv.

Skolan är oerhört viktig, men det är även föräldrarnas och barnens fritid ihop.

Några frågor till politikerna och ansvariga på kommunen.:

Varför har Ekhagsskolan fått så stora besparingskrav?

Har även Franserud och Bäckeskolan fått det?

Vad behövs göras för att fritis på Lövåsen får vara kvar?

Else Nielsen Askeröd, Pontus Nordwall, Sofia Bryntesson Hahne, Elisabeth Hahne i föreningen Billingsfors för Alla

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.