Insändare: Sätt stopp för vanskötseln av postgången

Insändare
PUBLICERAD:

Nu får det vara slut med PostNords dåliga "service"!

Innevarande vecka 21, skulle post delas ut i vårt område måndag, onsdag och fredag.

Det stämmer, post delades ut måndag och onsdag men inte på fredag. Vid samtal med postkontoret i Ed fick vi beskedet att, eftersom torsdag var helgdag delades ingen post ut på fredag. Vid samtalet framgick det med all önskvärd tydlighet att, inte heller postpersonalen har klart för sig hur postgången skall skötas.

Enligt den informationsbroschyr PostNord delat, ut skall post delas ut dagen efter "röd" dag.

PostNords vd Annemarie Gardshol har fått en löneförhöjning, som innebär att hon nu har en månadslön på 841 667 kronor. En nivå som är rimlig för hennes uppdrag enligt PostNords styrelseordförande Christian W Jansson.

Är det då inte rimligt att, Gardshol ser till att PostNords kunder får sin post varje dag?

Det måtte väl finnas någon politiker, som kan sätta stopp för denna vanskötsel av postgången och istället återinföra det statliga Postverket!

Anne-Christine och Stig Engdahl, som fortfarande skriver brev, julkort och gratulationskort

Svar direkt

Tack för dina synpunkter. Enligt uppdraget från staten har vi krav på oss att leverera 95 procent av breven inom två arbetsdagar inom Sverige och den nya utdelningsmodellen som vi arbetet efter sedan februari uppfyller de kraven.

När en röd dag infaller på en vardag förskjuts schemat, vilket innebär att de mottagare som skulle få post den röda dagen får sina försändelser vardagen därpå.

Förskjutningen görs för att det inte ska bli för många dagar utan utdelning till någon. Den här anpassade förskjutningen görs för att utdelningsfrekvensen ska vara så jämn som möjlig.

På postnord.se kan du som kund eller mottagare söka kommande utdelningsdag för brev, tidningar och reklam. Har du fler frågor om vår postutdelning hör gärna av dig till vår kundservice.

Leif Augustsson, distributionsområdeschef

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.