Insändare: Låt Rosen vara kvar som demensavdelning

Politik | Val 2022
PUBLICERAD:

Styret i Färgelanda bestående av Centern och Liberalerna påhejade av den Socialdemokratiska oppositionen planerar nu att stänga demensavdelningen Rosen på Solgården. Detta för att göra den omstrukturering som Centern gick till val på att inte göra. Så mycket är alltså deras vallöften värda.

Flyttar man äldre så skall det finnas en väldigt bra anledning till det. I detta fall gör det inte det. Det behövs nu öppnas upp fler korttidsplatser. Snabbast och lättast kan det åstadkommas genom att öppna upp avd.5 på Håvesten för korttidsplatser. Då kan de boende på Rosen bo kvar i lugn och ro i en miljö som är bekant för dem.

Vi har nu tagit ett aktivt steg för att snabba på byggandet av ett nytt äldreboende i Högsäter. Vi lämnade förra veckan in en motion som vi hoppas kan behandlas snabbt så vi kan få till ett nytt äldreboende med anslutande lägenheter för att det skall vara möjligt för äldre att bo nära varandra även om den endera partnern behöver en särskild boendeplats.

Skulle nu detta bromsas upp av det nuvarande styret så kommer vi Sverigedemokrater att påbörja arbetet så fort vi tar över styret om vi får väljarnas förtroende i valet 2022.

Jörgen Andersson SD Färgelanda

Christoffer Wallin SD Färgelanda

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.