Ellenö IK utnyttjade ineffektivt Bäckefors: ”En riktig krigarinsats”

Publicerad:
Ellenö IK tog en efterlängtad, och något oväntad sådan, borta mot Bäckefors IF. Foto: Pontus Nordwall

Ett fram till i helgen segerlöst Ellenö IK kom till Bäckevallen och utnyttjade ett ineffektivt hemmalag. Medan Bäckefors IF tvingades kapitulera för andra gången på hemmaplan, kunde gästerna ta säsongens första trepoängare.

– Tyvärr gör vi en riktig plattmatch, säger Bäckeforstränaren Pelle Norlin.

Det var ett Ellenö IK med stukat självförtroende som gästade topptippade Bäckefors med en del nytt i startelvan. Ellenö som kom till Bäckevallen utan seger, hade en tydlig matchplan och låg lågt för att inte låta hemmalaget såra dem med långbollar.

Bäckefors kom till lägen, men sköt blankt inledningsvis. Istället var det gästerna som visade upp en nyfunnen effektivitet. Efter drygt tio minuter fick Christofer Jansson friläge, rundade Bäckeforsmålvakten Roderick Bothe och satte 1–0 i öppet mål.

Tio minuter senare kunde Jansson göra sitt andra för dagen när han var framme och högg på en målvaktsretur.

Gästerna hade fått en smakstart på matchen, och hade bud på fler mål. Joel Svanbo-Pettersson hade bland annat ett fint läge men sköt utanför.

Svagt hemmalag

Bäckefors IF kom inte in i matchen alls och kunde inte förvalta sitt stora bollinnehav. Hemmalaget fick dock in en reducering genom Pontus Johannesson på stopptid, men då var det för sent.

Bäckefors inkasserade säsongens andra förlust medan gästerna tog sin första, efterlängtade trepoängare.

– Tyvärr gör vi en riktig plattmatch där ingen kommer upp i normal nivå. Fast vi har fyra-fem mycket bra avslutslägen så bränner vi dem. Vi får bara bryta ihop och glömma denna match så snabbt vi kan och ta revansch på oss själva mot Frändefors. Heder till Ellenös inställning, mycket bra kämpat, säger Bäckefors tränare Pelle Norlin.

Ellenös spelande assisterande tränare Joel Svanbo-Pettersson var desto mer belåten med sitt lags prestation.

– Vi var jättestabila bakåt och släppte nästan inte till något under första halvlek. De får några halvlägen i andra halvlek men vi har bra koll på dem hela matchen. En riktig krigarinsats och extra plus till vår backlinje, säger han.

På lördag tar Ellenö IK emot Eds FF:s B-lag medan Bäckefors IF gästar Frändefors IF.

Matchfakta

Bäckefors IF–Ellenö IK 1–2 (2–0)

Division 5 Dalsland

Målen: 0–1 Christofer Jansson (11), 0–2 Christofer Jansson (20), 1–2 Pontus Johannesson (90)

Varningar, Bäckefors: Samuel Kolyaei Hesselroth x2, Kristoffer Jansson

Ellenö: Andreas Marklund, Christofer Jansson, Sadredin Azizi, Linus Stenvärn, Linus Karlsson

Artikeltaggar

BäckeforsBäckefors IFChristofer JanssonDivision 5 DalslandEllenö IKFotbollPontus Johannesson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare