Seger för Ellenö mot Bäckefors i spännande match

Publicerad:
Bäckefors förlorade mot Ellenö

Ellenö tog greppet om bortamatchen mot Bäckefors i division 5 Dalsland herr i första halvlek, och ledde med 2-0 i paus. Trots en uppryckning i andra halvlek av Bäckefors räckte laget inte ända fram, och Ellenö vann med 2-1.

– Tyvärr så gör vi en riktigt plattmatch där ingen kommer upp i normal nivå fast vi har fyra-fem mycket bra avslutslägen så bränner vi dem. Vi får bara bryta ihop och glömma denna match så snabbt vi kan och ta revansch på oss själva mot Frändefors. Heder till Ellenös inställning mycket bra kämpat, tyckte Bäckefors tränare Pelle Norlin, efter matchen.

Ellenös assisterande tränare Joel Svanbo-Pettersson kommenterade matchen:

– Vi leder med 2-0 i halvtid och är jätte stabila bakåt! Släpper nästan inte till något bakåt första 45. I andra halvlek får dem några halvlägen men känns som vi har bra koll på dem hela matchen. Vi har många lägen att stänga matchen men lyckas inte få in mer mål. Sen gör dem 2-1 i 94 minuter och då var matchen redan över!! En riktig krigarinsats av hela laget och extra plus till vår backlinje. Sen har vi många borta idag så extra plus att vi löser det Vi leder med 2-0 i halvtid och är jättestabila bakåt!

Bäckefors mål gjorde av Pontus Johannesson, medan Christofer Jansson gjorde båda målen för bortalaget.

Bäckefors har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Ellenö har en vinst, två oavgjorda och två förluster. Det här var Bäckefors andra uddamålsförlust den här säsongen.

Ellenö tog lagets första seger för säsongen, och har fem poäng. Bäckefors har nio poäng efter fem omgångar.

I nästa omgång har Bäckefors Frändefors borta på Frendevi IP, måndag 6 juni 19.00. Ellenö spelar hemma mot Eds FF 2 lördag 4 juni 15.00.

Artikeltaggar

Bäckefors IFBäckevallenDivision 5 DalslandEllenö IKFotboll

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare